Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 0°C Polojasno

Filmová Indie v Praze: Osmý ročník Festivalu bollywoodského filmu

Filmová Indie v Praze: Osmý ročník Festivalu bollywoodského filmu
zdroj: tisková zpráva

Za těch několik ročníků konání festivalu se z Bollywoodu stal trend, móda a fenomén. Dokonce i ti, kteří stále ještě neviděli jediný indický film, mají dnes už názor na tance, příběh či délku

Vedle rostoucí popularity Bollywoodu se ovšem i samotná Indie chystá na roli světové velmoci. Indické hvězdy už úplně běžně jezdí natáčet do Londýna, Sydney, New Yorku, ale i do Prahy. Jihoasijská kinematografie, která rozsahem konkuruje americkému Hollywoodu, neustále potvrzuje, že má co nabídnout.

Ve dnech 11.-16. října budou diváci v pražském kině Světozor moci zhlédnout kromě bollywoodských filmů také krátké dokumentární filmy nezkresleně popisující životy běžných lidí v Indii. Tyto filmy zároveň soutěží o Cenu diváků pro nejlepší krátký film (více o dokumentární sekci zde).

Indie není jen o Bollywoodu…

Výběr hindských, tamilských, marátských či bengálských filmů, hraných i dokumentárních, by měl dát dostatečně najevo, že Indie není jen o Bollywoodu…

Slavnostní zahájení festivalu proběhne v pondělí ve 20:15, ale promítání začne již od 17:15 ve Velkém sále kina Světozor. Určitě bude z čeho vybírat a každý si najde ten svůj šálek „masaly“.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,130 25,250
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma