Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Jak chutnal filmový festival v Karlových Varech?

Jak chutnal filmový festival v Karlových Varech?
zdroj: tisková zpráva

Filmový festival není jen o hercích a červeném koberci, ale i o občerstvovacích stáncích, plastovém nádobí a umaštěných prstech. Jaké lahůdky zaujaly naši redakci?

Filmový festival v KV má velkou tradici. Každoročně sem přijíždí rekordní počet nadšenců, kteří touží po filmových evergreenech, novinkách či  průlomových snímcích. S jídlem je to stejné. Najdete zde festivalové evergreeny v podobě halušek či klobás, novinku jakou byla Bageterie Boulevard i průlomovou lahůdku - krevety od Le Patio. Jako správní gurmáni si i na filmovém festivalu najdeme čas na ohodnocení jídla.

Svůj první festivalový den jsem měla tu čest se starou známou Bokovkou - vinárnou, kam jsme se všichni těšili na legendární hamburger z minulého ročníku. Hamburger za necelých 200 Kč, ale chutnal děsivě a "voněl" po nádražáckých stáncích. S ucpaným nosem a velmi hladovým břichem se sice dojíst dal, nicméně byl velkým zklamáním. Škoda.

Grilovaný losos s barevným pepřem a salátem byl rozhodně lepší volbou. Na šťavnatém kousku ryby jsem si moc pochutnala a ocenila jednoduchost pokrmu. Bohužel vzápětí přišla další podpásovka, a to v podobě nepoživatelného espressa. Náš zážitek pak ještě stačil “vylepšit” číšník, který se při placení zcela nepochopitelně zmínil o jejich problémech s hygienou! Hasta la vista, Bokovka!

Další den jsme zavítali do Rose v Thermalu. Tato restaurace je již několik let oblíbeným místem, kde se dá rychle najíst při dobrém poměru cena - výkon. To, že kachna byla moc suchá, zelí moc kyselé, knedlíky moc staré, vajíčko moc uvařené, šťáva moc slaná, apod. k ceně 89 Kč tak nějak patří. Můj losos s bramborami vypadal sice hrůzostrašně, avšak nechutnal vůbec špatně. Pro všechny budoucí nepříliš náročné návštěvníky MFF v KV mohu tuto prostě průměrnou Rose doporučit.

Téměř okamžitě se nováček Bageterie Boulevard stal velkým hitem festivalu. U tohoto stánku byly neustále fronty. Fastfood měl velmi dobrou nabídku - velká bageta/rychle/relativně levně. Neodolatelné. Jsem si jistá, že letos měl každý alespoň jednu bagetu či americké brambory. Já sama jsem za 6 dní spořádala 5 kornoutů brambor!

Je třeba se také zmínit o BB Café, která je naprostou novinkou. Její koncept je založen na francouzských dezertech a byl vymyšlen Ivetou Fabešovou. Mohli jste zde ochutnat například Eclairs, mandlové sušenky Tulies či Mille Feuilles. Dezerty vypadaly lákavě, obávám se však, že pro festivalové návštěvníky byly až příliš drahé. Pokud jste na ně dostali chuť, od září budou všechny tyto sladkosti k mání v BB Café.

K festivalům patří i klasické festivalové stánky s přetékajícími pánvemi halušek či čínských nudlí. O tyto pochutiny musí být opravdu velký zájem, neboť na ploše před Thermalem stály stánky hned dva. Stejný majitel, stejná nabídka, stejné ceny. Nepochopitelné. Opravdu tolik stojíme o přepálené klobásy, podrážkové vepřové steaky, kuřecí špízy a nugety? Zřejmě ano. Abych se o kvalitě přesvědčila sama, ochutnala jsem Farmářské brambory - 100g za 26 Kč. Úžasný poměr cena/množství. S chutí už to bylo horší. Chudáci farmáři.

Jeden z dalších festivalových dnů jsme zavítali do čínského bistra WOK, mé srdcovky z gymplu, která je velmi zvláštní tím, že v ní opravdu vaří Číňané. Smažené rýžové nudle s kuřecím masem za 69 Kč jsem tu měla snad tisíckrát. Během festivalu jsem si na ně zašla dvakrát, a byla jsem spokojená. Pokud se tu nebudete pouštět do nesmyslů jako je sushi či smažák, je WOK sázkou na jistotu.

A to nejlepší na konec. Když jsem zjistila, že Le Patio bude mít na festivalu svůj stánek, nemohla jsem se dočkat, až se k nim přijdu najíst! Nabízeli jediné jídlo - krevety Butter Prawns s česnekem, praženým kokosem, rýžovým vínem, rukolou a curry lístky, které opravdu neměly chybu. Porce 8 krevet vyšla na 125 Kč s tím, že 25% ceny šlo na Jedličkův ústav. Pochutnat si na nich, tak způsobovalo dvojí radost. Možná i trojí! Ale bohužel, už když jsem se ke stánku Le Patio blížila, byla jsem překvapená tím, že u nich nikdo nestojí. Moje obavy mi pak tři sympatičtí kuchaři potvrdili. Návštěvníci festivalu se k nim opravdu nehrnuli. Přicházeli, aby využívali ochutnávky zdarma, nebo aby se zeptali, cože to prodávají za potvory. Kombinace vysoké ceny a exotického pokrmu způsobila, že návštěvníci dávali přednost haluškám. Velká škoda!

Více naleznete na StudentPoint.cz.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,610 23,790
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma