Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Jak na last minute?

Jak na last minute?
zdroj: Profimedia

Patříte mezi nadšence, kterým na sbalení kufru stačí jediný den? Pak jsou následující řádky určeny právě pro vás!

Risk je zisk

Ano, skutečně to tak platí. Čekat do poslední chvíle přinese leckdy zajímavé a velice výhodné nabídky všelijakých cestovních kanceláří. Na druhou stranu, pokud jste si svou dovolenou nezajistili již v lednu, může se klidně stát, že místo vyhlíženého Tunisu nakonec pojedete k neslavnému Balatonu.

Řešení: Když last minute, tak nejpozději 14 dní před samotnou dovolenou. Zbyde vám čas na vyřízení všech povinností (pes ke známým, pas na počkání, očkování) a zároveň vyjdete se skvělou cenou.

Užijte si bezstarostnou dovolenou
Užijte si bezstarostnou dovolenou

Služby za milion

Na první pohled bezvadná cena za dovolenou v Egyptě, je bezvadná právě do té doby, než zjistíte, že v ní není zahrnuta ani svačina do ruky a že v letadle budete stát, nadneseně řečeno. Prodejci si s námi hrají a pod obrovité nápisy nestydatě zmenšují informace o délce a povaze zájezdu.

Řešení: Čtěte. Rozhodnete-li se uzavřít cestovní smlouvu, dobře se podívejte na její znění, a to zejména na storno poplatky, příplatky za využívání lehátek nebo deštníků, transfery z a na letiště, zodpovědnost cestovní kanceláře a především na fotografie hotelu či penzionu. Využijte tuto stránku k porovnání recenzí na ubytování od jednotlivých návštěvníků.

S piloty netančím!

Mezi Čechy stále koluje jistá obava z létání. Otázky typu ,,a co když to spadne“ nemá vůbec smysl řešit, už jen proto, že ze statistik vychází letadlo jako nejbezpečnější dopravní prostředek na světě. Krom toho, že nabízí standardizovaný komfort a rychlé přepravení z místa na místo, na tom ani finančně není zdaleka špatně. Jet autobusem do Chorvatska a doufat v klimatizaci a pohodlí je vrchol lidské naivity.

Řešení: Pokud se vy nebo někdo z vašich spolucestujících bojí letu, dopřejte mu pár kapek konzumního etanolu ve zředěné formě. Vězte, že po chvíli zapomene i sám na sebe.

Nebojte se létat!
Nebojte se létat!

Sousedi od vedle

Stále více krajanů využívá služeb německých, popřípadě rakouských cestovních kanceláří. Důvod? Cena, pochopitelně. Mnoho zahraničních cestovek nabízí zájezdy mnohonásobně levnější než v tuzemsku, což se odráží i v zájmu českých turistů. Ve hře budou nejspíše nižší letištní taxy. Co když ovšem nerozumíte ani slovo německy?

Řešení: Německé (rakouské) zájezdy můžete pořídit i od českých cestovek, které se specializují na jejich přeprodej a zajistí pro vás jak překlad, tak i veškeré související papírování.

Alenka v říši divů

Přesně tak si dnešní zákazníci cestovních kanceláří povětšinou mohou připadat. Nabídek je tolik, že nevědí, kde začít. Ze všeho nejdříve si spočítejte, kolik můžete do dovolené investovat. Poté samozřejmě od kdy do kdy by se zájezd měl konat. A na posledním místě bych jmenoval destinaci. Ze širokého spektra zemí si jistě něco vyberete.

AUTOR: Jakub Krejčí

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma