Jedete na víkend?

- Cestování autor: red

Vlastní stravování je mezi Čechy stále oblíbené, a tak mnozí na dovolených a výletech upřednostňují raději jídla z vlastní kuchyně než drahé stravování v restauracích.

S tím souvisí i výběr potravin, které rodiny nakupují před cestou. V obchodech je dnes již spousta kvalitních potravin, které cestu "vydrží". Zejména na dlouhých cestách, třeba náročných túrách nebo nekonečných jízdách autem, cestovatelé ocení kvalitní balené pečivo. Takové, které při přepravě neztratí tvar, v batohu nezabere velké místo a zároveň je dobře stravitelné. Zejména takovým náročným cestovatelům pekárny Penam nabízejí například žitný chléb Moskva, který obsahuje lehce stravitelné žito. Zároveň má praktický tvar vhodný právě pro cestování a vydrží déle čerstvý. Jestliže vyrazíte na kratší výlet do přírody, pod stan nebo na vodu, určitě oceníte zejména trvanlivé masné výrobky. Mezi tradičně „výletnické“ uzeniny se nepochybně řadí trvanlivé salámy. Mezi výletníky v tuzemsku patří mezi nejoblíbenější - jak už sám název napovídá - Turistický salám. Pod značkou Maso Planá je letos na trhu jak v tradičním, tak i v převazovaném balení, které je praktické právě při výletech mimo domov. Turistický salám od Maso Planá je při výrobě tepelně opracován a zbaven vody zasušením, díky čemuž je docíleno vysoké trvanlivosti a zachovaná vysoká energetická hodnota dodává organismu sílu. Velice praktické jsou i vakuově balené výrobky, které vydrží několik dní i mimo lednici. Širokou nabídku těchto salámů má ve svém portfoliu značka Kostelecké uzeniny (např. výrobek Kostelecká vysočina). Vhodné jsou i masné výrobky, které je možné konzumovat za studena i za tepla. Rychlá večeře nebo „zobání“ k pivu k českému víkendu prostě patří. Proto u vás určitě nesmí chybět výrobek v konzervě (např. Šunkové koleno), oblíbení „Utopenci“ nebo konzervované párky v nálevu. Navíc je díky praktickému balení můžete skladovat i několik měsíců.