Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Jihotyrolské Merano, kde se léčila císařovna Sissi

Jihotyrolské Merano, kde se léčila císařovna Sissi
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Komerční sdělení: Ne každý chce trávit dovolenou aktivně na horách. Někdo upřednostní relaxaci, pohodu a odpočinek. Ideálním tipem je proslulé lázeňské městečko Meran/Merano v Jižním Tyrolsku/Südtirol. Město, jež si v dávných dobách oblíbila pro své léčebné pobyty i císařovna Sissi, láká i dnes turisty na skvělé lázně a příjemnou alpsko-středomořskou atmosféru.

Sedíte na lázeňské promenádě u šálku lahodné italské kávy přímo pod palmami a nad vámi se tyčí horské vrcholky. Ano, to vás čeká právě v Meranu. A pokud by vás čirou náhodou Merano omrzelo, můžete vyrazit na výlet do nedalekého zámku Trauttmansdorff s nádhernou botanickou zahradou, která byla na zámku otevřena před 10 lety a bývá označována jako nejhezčí zámecká zahrada v Itálii.

Lázeňský komplex zdroj: tisková zpráva

Lázeňský komplex Therme Meran

Tato úžasná stavba z architektonické dílny proslulého milánského architekta Matteo Thuna je ideální pro milovníky odpočinku a relaxace. Prosklené fasády umožňují výhledy na okolní vysokohorské scenérie, zatímco místní jihotyrolské produkty tvoří základ pro léčivé procedury a termální voda obsahující radon je čerpána z hloubky 2 km. Čeká tu na vás 25 bazénů, 8 saun, parní lázeň, posilovna či zdravotní středisko. Bazény jsou tu uvnitř i venku, a tak sem můžete vyrazit celoročně. V létě se přitom můžete opalovat a koupat přímo s výhledem na horské vrcholky Dolomit. Vyzkoušet si tu můžete zároveň spoustu nejrůznějších procedur, zábalů či masáží.

Hýčkání v seně zdroj: tisková zpráva

Nechte se hýčkat v seně

Léčivé účinky sena jsou známé již více než sto let. Horští sedláci tehdy úplnou náhodou zjistili, že po noci strávené na seníku nabrali spoustu sil a energie na druhý den. Metodu nejprve využívali Jihotyrolané hlavně k osvěžení organismu, brzy se procedura však začala využívat i ke zmírnění revmatických potíží. Nejnovější vědecké studie skutečně ukázaly, že koupele v seně mají pozitivní účinky při léčbě artrózy, ischiasu nebo revmatu a podporují prokrvení i látkovou výměnu. Seno má také velmi pozitivní vliv na pokožku celého těla. Seno se nejdříve ponoří do vodní lázně teplé 40 stupňů, do směsi sena a vodní koupele se potom až po krk ponoříte i vy. Nyní začnou působit fermentační procesy a dochází k uvolňování éterických olejů – a právě od této chvíle začínají na tělo působit léčivé síly horských bylin. Horské seno, které se používá ke koupelím, pochází z nadmořských výšek nad 1500 metrů a obsahuje až 150 druhů nejrůznějších léčivých bylin.

Jižní Tyrolsko ale nabízí spoustu dalších blahodárných wellness procedur na bázi místních regionálních produktů. Vyzkoušet si tu můžete jablečnou koupel, koupel s výtažky borovice, ve víně či mléce nebo třeba Kneippovu koupel. Inspirovat se můžete zde.

 

Další informace o Jižním Tyrolsku najdete na www.suedtirol.info a aktuální informace také na www.facebook.com/jiznityrolsko. Ubytování si můžete zajistit pohodlně z domova na www.suedtirol.info/balicky.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,250
USD 23,520 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma