Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Korutanská jezera už slaví příchod léta!

Korutanská jezera už slaví příchod léta!
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Pusťte sem slunce! Korutany, prosluněná jižní strana Alp, oficiálně otevírají letní sezónu 2011. Příchod léta na krásných korutanských jezerech se neobejde bez hudebních, kulinářských a sportovních akcí.

Korutanské slunce se ukazuje z té nejlepší strany. Je příjemně teplo a jezerní terasy jsou připraveny přivítat milovníky slunečních paprsků. Příroda hraje všemi barvami a dávno už se probudila ze zimního spánku. A hosté tady, v nejjižnější rakouské spolkové zemi, mohou příjemně prožít začátek sezóny. Na programu je požitek z jezer – s hudbou, dobrým jídlem a sportem.

Wörthersee jako jeviště

Od 29. dubna do 1. května 2011 lákají tisíce návštěvníků na legendární jezerní festivaly v Klagenfurtu, Pörtschachu, Veldenu a Maria Wörth známé hvězdy jako Francine Jordi, Andy Borg, Monique, Die Stoakogler, die Zellbergbuam a Nino de Angelo.

Všude je vstup zdarma, takže můžete pohodlně na kole objíždět všechna jeviště. Výhled na křišťálově čisté Wörthersee a množství občerstvovacích stanic udělá ze 40 km dlouhé cesty kolem jezera ryzí požitek.

Také příjemná atmosféra plavby lodí na Wörthersee přitahuje nejen cyklisty. Z pohodlných nových lenošek je pěkný pohled na architekturu kolem jezera a sídla mezinárodních celebrit a prominentů.

Od 15. května 2011 patří Wörthersee zcela a pouze cyklistům, skateboardistům, běžcům, dětským kočárkům a pěším. Na už 15. ročníku akce „Wörthersee bez aut“ (Wörthersee autofrei) můžete natankovat palivo ke zvýšení kondice!

Jezero zdroj: tisková zpráva

Tyrkysová oslava Dne matek na Faaker See

Čtyřdenní „tyrkysové otevírání sezóny“ startuje ve čtvrtek 5. května 2011 v 17 hodin prvním selským trhem v obci Faak am See. Zážitek jistě umocní muzikanti a řemeslnící.

6. května 2011 se v Burgareně ve Finkensteinu setká gastronomie s klasickým jazzem. 7. května 2011 se postaví rodinné a sportovní týmy na start závodu „Tyrkysový Challenge“, kde se soutěží v lezení a jiných napínavých hrách.

Milovníky outdoorových sportů čekají velice pěkné ceny. Ukončení dne všichni oslaví s diskotékou rádia Ö3. V neděli se koná velká oslava Dne matek spolu se známým zpěvákem šlágrů Udo Wendersem..

„Všech devět“ na Klopeiner See

Špatná zpráva pro pecivály – na Klopeiner See se probouzí léto 2011. Od 19. do 22. května 2011 je k dispozici devět nových výletních cílů za celkovou cenu 9,90 eur.

Malí i velcí objevitelé mohou vklouznout do světa lesních divů (Walderlebniswelt), poslouchat švitoření 340 druhů ptáků v ptačím parku na Turnersee, užít si rozhledu z lanovky Petzen-Bergbahn.

Nebo se také projít historií v kláštěře St. Paul s korutanskou klenotnicí a barokní zahradou. Na slavnostech jižních Korutan v Rückersdorfu 21. a 22. května 2011 bude čtyřicet vystavovatelů servírovat domácí dobroty a představí regionální lidové zvyky a obyčeje.

Jezero zdroj: tisková zpráva

„Musik Ahoi“ na Ossiacher See

„Musik Ahoi“ se jmenuje akce, pořádaná od 27. do 29. května 2011 na Ossiacher See. Zahájení obstará 27. května 2011 skupina „Welken Nelken“ v extravagantní budově Steinhausu ve Steindorfu, podle hesla „léto v rytmu swingu“.

Korutanská hudební akademie (Carinthische Musikakademie), klášterní terasa kláštera v Ossiachu, koupaliště kempu v Annenheimu a loď na jezeře se stanou pódii pro koncerty, hudební dobrodružství pro děti a módní přehlídky současných lidových krojů firmy Kärntner Heimatwerk.

S kombinovanou jízdenkou Berg-See-Ticket za cenu 19,90 eur se speciálně pro zahájení sezóny otevírají jedinečné možnosti pokochat se kouzlem jezera při jízdě lodí po Ossiacher See a vychutnat si krásu Gerlizenských Alp z lanovky Gerlitzen Kanzelbahn. 29. květen 2011 je v okolí jezera Ossiacher See dnem bez aut.

Další informace: http://www.seenlust.at

Fotografie: www.media.kaernten.at

 

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,200 25,320
USD 23,380 23,560
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma