Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 6°C Oblačno

Láká vás kouzlo Vietnamu a nemáte na letenky? Navštivte tzv. českou Malou Hanoj

Láká vás kouzlo Vietnamu a nemáte na letenky? Navštivte tzv. českou Malou Hanoj
Vietnamský trh | zdroj: judithgunn.wordpress.com

VIDEO UVNITŘ. Plánujete výlet s rodinou nebo chcete ohromit svou drahou polovičku netradičním překvapením? Slibujeme, že v SAPĚ, české oáze Vietnamu, na vás dýchne atmosféra Asie bez toho, aniž byste opustili hranice naší země. Vězte, že budete mile zaskočeni.

Hned na začátku se zbavte veškerých předsudků a mylných představ, že je SAPA tuctovým vietnamským tržištěm, kde budete v davu nenabažených Čechů přebírat „značkové“ kabelky a smlouvat ceny. SAPA, tzv. Malá Hanoj, vám představí vietnamskou kulturu a nabídne nezkreslený pohled na tamější zvyklosti a místní (opravdu výtečnou) gastronomii.  

SAPA je nejen centrem obchodu a služeb, ale i centrem vzdělávání a kultury. SAPA není uzavřenou komunitou, ale výzvou pro všechny, kteří hledají zajímavé obchodní kontakty, zboží a služby za bezkonkurenční ceny, případně chtějí poznat i jiné kulturní a společenské hodnoty. 

Co všechno se dá v SAPĚ vidět?

Areál se rozkládá na ploše více než 250 000 metrů čtverečných. Najdete zde školu, školku, jazykové centrum, školu bojových umění, lékaře, buddhistický chrám, redakce vietnamských časopisů, pobočky pojišťoven, pobočku DHL, právníky, restaurace a bistra, kulturní sály, řadu firem, vietnamských i českých, a samozřejmě řadu obchodů a velkoobchodů se zbožím všeho druhu. Každým dnem pak přibývají nové a modernější.

Gastronomický zážitek

Spíše než návštěvu restaurací, ve kterých je nabídka jídel obdobná jako všude jinde v asijských restauracích v ČR, vřele doporučujeme zavítat do jednoho z mnoha malých bister. Většinou se specializují na jeden druh jídla, maximálně na dva až tři druhy pokrmů. Rozhodně si nenechte ujít skvělý vietnamský evergreen pod názvem bún chả. Po jeho objednání dostanete libové i tučné vepřové maso na grilu, dlouhé rýžové nudle a bylinky. Vše je doplněno o mističku rybí omáčky, do níž si jednotlivé složky jídla důkladně namáčíte.

Bún chả Bún chả | zdroj: kakiser.blogspot.com

Jak se do SAPY dostat?

Ať už se rozhodnete zvolit dopravu autem či MHD, obojí je možné. Přímo před tržnicí se nachází autobusová zastávka a v případě vlastní dopravy autem zaparkujete snadno v areálu bez poplatků. Adresa tržnice je Libušská 319/126, Praha 4.

Přejeme vám spousty zážitků a zábavy, o kterou není v SAPĚ, centru pravé vietnamské exotiky, nouze.

Zdroje:
sapa-praha.cz

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma