Letošní Prague Food Festival nabídl i hmyzí pochoutky
28. 5. 2012 – 15:01 | Zajímavosti | Danica Klein | Diskuze:
Třídenní Prague Food Festival v Královské zahradě Pražského hradu letos navštívilo přes 18.000 labužníků. Šestihektarový areál nabídl 45 stánků předních českých restaurací, barů nebo sommeliérů. Hitem letošního ročníku byly podle organizátorů exotické pokrmy s cvrčky, sarančaty a červy.
Milovníci dobrého jídla a pití o víkendu zaplnili kapacitu areálu na maximum. Pořadatelé se ale v porovnání s loňským ročníkem lépe vypořádali s organizací celé akce. "Skvěle se letos osvědčilo naše rozhodnutí o předprodeji vstupenek na konkrétní časy a čtyři vchody.
Psali jsme: Prague Food Festival: Gastronomické speciality přilákaly tisíce lidí
Netvořily se fronty a počet lidí v areálu jsme měli neustále pod kontrolou. Gastronomické stánky se lépe a kvalitněji věnovaly zákazníkům," okomentoval letošní ročník kulinářské přehlídky její organizátor a znalec gastronomie Pavel Maurer. Oproti loňskému roku v zahradách také přibyla místa k sezení. I tak ale byla většina z nich po celou dobu obsazena a většina návštěvníků vybrané lahůdky konzumovala ve stoje nebo na trávě.
Marylandské krabí dortíky
V centru pozornosti strávníků byl tento rok například stánek restaurace z hotelu Alcron, která se nově pyšní michelinskou hvězdou. Nejvíce pokrmů ale letos prodali ve stánku restaurace U Emy Destinnové, kde hosté mohli ochutnat například Marylandské krabí dortíky s omáčkou z restované kukuřice a chilli.
zdroj:
tisková zpráva
Střídmou mezinárodní kuchyni se ale velká část návštěvníků rozhodla vyměnit za exotickou nabídku hotelové restaurace Noodles. Tamní kuchaři totiž servírovali křupavé cvrčky na másle, červí wok s nudlemi, sarančata nebo sušenky s červy a karamelizovaným hmyzem. Podle organizátorů návštěvníci spořádali celkem 600 sarančat, tři litry cvrčků a devět litrů červů.
Neméně pestrý byl stánek restaurace hotelu Mandarin Oriental, který připomínal kulinářskou laboratoř. V jejich degustačním menu se okurkový salát podával v tubě a dresink k salátu v pipetě. Netradiční chutě gurmánům nabídl stánek s parmazánovou zmrzlinou s fíky.
Na své si přišli také milovníci vína, kteří se naučili, jak svůj oblíbený nápoj párovat s jídlem, nebo pivaři, kteří mohli zavítat do školy čepování.