Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 0°C Polojasno

Marbella - skvělé prázdniny ve Španělsku

Marbella - skvělé prázdniny ve Španělsku
Marbella, Španělsko | zdroj: ThinkStock

Malebné městečko na jihu Španělska, které je jedním z oblíbených turistických míst a v jehož blízkosti bydlí známý herec Antonio Banderas.

Marbella se nachází mezi Málagou a Gibraltarem, na pobřeží Středozemního moře. Je proslavena svými plážemi. Ačkoli pro většinu Španělů je v březnu ještě příliš velká zima, Češi si v tomto počasí mohou přímo libovat. Není to sice ještě na koupání, ale když svítí sluníčko je to velmi příjemné.

Projděte dveřmi do minulosti 

Když vstoupíte do historické části města, najdete samé úzké uličky s překrásným dlážděním, krámky, které mají vyvěšené ty nejkrásnější šály. Občas narazíte i na obchod s oblečením na karneval, protože i tady se konají. Na to musíte být připraveni. Téměř můžete vidět, jak se tu před dvěma sty lety procházely dámy v dlouhých šatech, se slunečníky.

Překrásný kostel nacházející se v centru.
Překrásný kostel nacházející se v centru.

V samém srdci této čtvrti se nachází el templo de dios, překrásný kostel, u kterého se neustále střídají turisté. Ale i Španělé bydlící poblíž tam zajdou v neděli na motlitbu. 

Park La Alameda.
Park La Alameda.

Z centra k moři – ani ne za pět minut 

Historickou část dělí od pobřeží hlavní ulice, která se táhne přes celé město, a na které můžete najít téměř všechno, co potřebujete. Z ulice Ricarda Soriana můžete v dálce vidět modravou záři moře. Projít ale musíte nejdřív přes park La Alameda. Chvílemi máte až pocit, že jste v džungli. Roste tam směsice orientálních, pro nás naprosto nezvyklých stromů. Uprostřed parku je fontána, která celý park rozjasňuje.

Pobřeží se táhne po celé délce Marbelly.
Pobřeží se táhne po celé délce Marbelly.

Pobřeží, Costa del Sol se táhne po celé délce města. Na pláži se procházejí lidé, palmy všude kolem, je tu spousta restaurací s rybími specialitami a stoly umístěnými přímo na písku. Své místo tu našla i řada umělců, kteří z písku tvoří překrásné hrady.

Dalším lákadlem pro některé turisty je přítomnost jednoho z nejúspěšnějších herců španělského světa, Antonia Banderase, který má dům asi deset kilometrů od Marbelly. V létě se dokonce prohání po místních silnicích všem na očích. 

Marbella je přátelské místo           

Vůbec se nedivte, když vás tady několikrát za den pozdraví naprosto cizí člověk. Městečko není až tak velké a lidé jsou přátelští. Obyvatelé Marbelly se neustále dávají do řeči s někým na ulici. Ať už to jsou známí, které tu potkávají hojně, nebo naprostý cizinec. A rozhodně zapomeňte na formální pozdrav buenos días - dobrý den. Zaměňte ho za přátelské hola - ahoj, protože nic jiného se tu nepoužívá. Ačkoliv má Marbella rozlohu 116,82 km² a 140 473 obyvatel, máte pocit, že se tu všichni znají.

AUTOR: Julie Gonzálezová


 

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,130 25,250
USD 23,340 23,520
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma