Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 13°C Polojasno

Motorkářskou sezonu otvírá brněnský Motosalon

Motorkářskou sezonu otvírá brněnský Motosalon
zdroj: tisková zpráva

Od čtvrtka 8. března bude brněnské výstaviště po celé čtyři dny patřit milovníkům motocyklů – pro veřejnost zde začíná největší tuzemská motocyklová výstava Motosalon 2012. Letos se v Brně bude prezentovat na sto vystavovatelů a pořadatelé očekávají přibližně 45 tisíc návštěvníků.

Motosalon 2012 se opět koná pod patronací motocyklové sekce Svazu dovozců automobilů, takže k vidění tu bude mimořádná přehlídka prakticky celé současné motocyklové nabídky – a to až do neděle 11. března.

V prostorách největšího a nejmodernějšího pavilonu P, na ploše 15 000 m2, se představí motocykloví producenti od Aprilie přes BMW, Harley-Davidson, Hondu, Hyosung, českou JAWU, KTM, Kymco, Moto Guzzi po Triumph a Yamahu. Všichni mají připraveny své největší novinky pro letošní rok. Zúčastní se i Piaggio, Gilera či Vespa a k vidění budou také modely Kawasaki. „Návštěvníci se ale mohou těšit i na menší výrobce motocyklů a čtyřkolky. Nebude chybět ani nabídka oblečení, obuvi, přileb a dalšího souvisejícího sortimentu. Pro doprovodný program, který letos bude více než atraktivní, jsme kromě venkovních ploch nově využili také sousední pavilon Z, takže návštěvníci se mají rozhodně na co těšit,“ doplňuje manažerka projektu Motosalon Jana Nová.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Velkou pozornost určitě vzbudí závodní motorka Ducati Desmosedici GP12, s níž startuje v královské kubatuře MotoGP závodník Karel Abraham a která bude na veřejnosti vystavena vůbec poprvé. Vystavený motocykl je loňským prototypem GP11 s kapotáží v designu pro letošní rok. „Jde o takzvaný showbike, který mám k dispozici pro celou sezonu,“ upřesňuje Karel Abraham. Návštěvníci si budou moci prohlédnout také závodní motocykl australského závodníka Caseyho Stonera.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Mezi velké taháky doprovodného programu je kaskadérská show pětice kaskadérů na motocyklech, skútrech i čtyřkolkách, jejímž vrcholem je tzv. „globus smrti“. Své kaskadérské umění předvede také špičkový český stuntrider Martin Krátký. Česká značka Akumoto připravila velkoryse řešenou testovací dráhu, na které si zájemci budou moci bezplatně vyzkoušet jízdu na elektroskútrech, například při jízdě zručnosti nebo při technické jízdě vytyčeným úsekem. Jedenáctinásobný mistr ČR v trialu, Miroslav Lisý, předvede motocyklistům, jak snížit v co nejvyšší míře riziko dopravní nehody. Rovněž si budou moci sami vyzkoušet, přijdou-li v „motorkářském“, speciální motocykly s unikátními protipadacími rámy, a zdokonalit se tak v ovládání jednostopého stroje. Na výstavišti budou mít autogramiádu závodníci Karel Abraham a Jakub Smrž.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,120 25,240
USD 23,420 23,600
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma