Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 3°C Slabý déšť

Německé velvyslanectví výjimečně otevře veřejnosti reprezentační prostory

Německé velvyslanectví výjimečně otevře veřejnosti reprezentační prostory
zdroj: tisková zpráva

Prakticky již za měsíc, 20. června 2011, otevře velvyslanectví Spolkové republiky Německo v Praze prostory svého sídla v Lobkovickém paláci na Malé Straně pro širokou veřejnost.

V rámci „Dne otevřených dveří“ si Pražané i zájemci z řad přespolních a zahraničních turistů mohou prohlédnout nejenom interiéry  reprezentačních prostor historické budovy, ale i  skvostnou zahradu, které vévodí plastika Trabanta, symbol pádu Berlínské zdi a tzv. železné opony.

Hostům se bude věnovat i velvyslanec

Akce se koná v pondělí 20. června od 10 do 18 hodin. Dopolední program je určen především mladšímu publiku. Odpoledne je připraven program pro širokou veřejnost s tématy jako například role německého jazyka v evropském soužití a turistice, nebo Mistrovství světa v ženském fotbale 2011, které se letos bude konat v Německu.

V rámci Dne otevřených dveří budou mít návštěvníci jedinečnou příležitost podívat se do Lobkovického paláce a promluvit s německým velvyslancem i pracovníky ambasády. Zároveň se představí řada organizací a institucí, působících v oblasti česko-německých vztahů. Na programu budou i diskuse se zajímavými osobnostmi z česko-německého prostředí.

Oslava  porážky

Večer pak proběhne oslava 35. výročí finále ME ve fotbale 1976, pořádaného v Bělehradě. Tehdejší Československo porazilo Spolkovou republiku Německo a stalo se mistrem Evropy.

V Lobkovickém paláci se tedy opět  sejdou někteří známí fotbalisté, protagonisté tohoto slavného zápasu z obou týmů.

Kdo by z fandů „kulatého nesmyslu“ nechtěl stisknout ruku borcům z obou týmů, kdo by nechtěl autogram, kdo by nechtěl se známými hráči ještě jednou prožít tento historický moment sportovních česko-německých vztahů? Více na: www.prag.diplo.de

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 24.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,500 23,680
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma