Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Netradiční dovolená na horské farmě

Netradiční dovolená na horské farmě
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Komerční sdělení: Co takhle vyzkoušet trochu jiný styl dovolené a ubytovat se na pravém horském statku? V Jižním Tyrolsku/Südtirol to není žádný problém, navíc jsou tu statky různého zaměření – plné domácích zvířat pro děti, s možností jízdy na koních či pro alergiky. Právě v Jižním Tyrolsku máte jedinečnou příležitost vyzkoušet si každodenní život alpských sedláků na vlastní kůži!

Dovolená je tu skutečně ušitá na míru rodinám - děti se mohou bez obav vyřádit a vybít přebytečnou energii, pomazlit se s telátky a králíky, samy krmit krávy a kozy, sledovat dojení a ochutnat čerstvé mléko. Pro děti z města to bude nezapomenutelný zážitek a budou na dovolenou dlouho vzpomínat.

Červený kohout symbolem kvality

Pod symbolem červeného kohouta „Red Rooster“ najdete všechny farmy, které budou zárukou kvalitní dovolené v Jižním Tyrolsku. Tyto farmy musí splňovat kritéria: malá farma s maximálně 4 – 6 pokoji či apartmány, musí jít o „živou farmu“, kde si prostě žijí a hospodaří, ať už tam turisté jsou nebo nejsou a zároveň musí mít v nabídce alespoň jeden produkt, který si tu vyrábí sami, například mléko, špek, víno, atd. Takových horských statků je po celém Jižním Tyrolsku roztroušeno celkem 1450, všechny pod dohledem červeného kohouta.

Navíc jsou farmy rozděleny dle zaměření do podskupin – pro rodiny s dětmi, turisty, cyklisty, milovníky koní, alergiky, dovolenou můžete strávit i na bio statku, na historickém nebo vinařském statku. K dispozici jsou i farmy pro tělesně postižené či všechny, kdo si chtějí na dovolené odpočinout a věnovat se svému zdraví. A na statku se samozřejmě můžete ubytovat i v zimě.

Jižní Tyrolsko

Sedlákem na vlastní kůži

Práce na poli uprostřed nádherné přírody, klid, ticho a úžasné panorama – představujete si takto svou ideální dovolenou? Prázdninové pobyty tohoto charakteru pořádá organizace Verein Freiwilliger Arbeitseinsätze (Asociace dobrovolnické výpomoci). Tento druh „dovolené“ je určen těm, kdo mají dost každodenního stresu a chtějí si v horské přírodě odpočinout od městského života. Asociace hledá dobrovolné pomocníky pro horské sedláky, kteří každodenně zápasí s náročným terénem a často drsnou a nelítostnou přírodou a o existenci. Můžete pomáhat v domácnosti či na poli nebo pracovat v lese. Pokud je vám od 18 do 88 let, jste vítání. Stačí základní znalost němčiny, na statku budete mít zdarma stravu a ubytování. Vše si tu hezky odpracujete. Dobrovolníci jsou vítáni v podstatě po celý rok, ale nejžádanější období je od července do září.

Ať už se rozhodnete pro jakoukoli možnost, čeká na vás typická jihotyrolská srdečnost a pohostinnost, kterou jsou obyvatelé místních hor proslulí. Navíc si budete užívat skvělého jídla vyrobeného ze surovin vypěstovaných přímo na statku. Prázdniny v Jižním Tyrolsku jsou zkrátka synonymem dovolené mezi jedinečnými lidmi uprostřed panenské přírody.

Jižní Tyrolsko

Další informace o Jižním Tyrolsku najdete na www.suedtirol.info a aktuální informace také na www.facebook.com/jiznityrolsko.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 24.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,560 23,740
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma