Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Novinky a informace z Jižního Tyrolska. Co vás čeká?

Novinky a informace z Jižního Tyrolska. Co vás čeká?
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Co vás v Jižním Tyrolsku čeká nového a zajímavého v zimě? Dozvíte se v tomto přehledu novinek a zajímavostí.

Restaurace St. Hubertus, která je pojmenována po patronu lovců, byla poprvé otevřena v roce 1996. Původně byla součástí tehdejší pizzerie hotelu Rosa Alpina *****. V roce 2000 získala první michelinskou hvězdu, v roce 2007 potom druhou. Za jejím úspěchem stojí světoznámý jihotyrolský šéfkuchař Norbert Niederkofler.  Kuchařem se vyučil v Německu a v zahraničí strávil celkem 14 let, během kterých působil ve Švýcarsku, Německu a USA. Další informace najdete na www.rosalpina.it nebo www.n-n.it.

„Drop in“ Dolomiti Super Freestyle Day

Oblíbenou disciplínou mezi mladými sportovci je lyžařský styl freestyle, jehož popularita se každý rok zvyšuje.

Skoky, salta a jiná vzdušná akrobacie – to je nový trend v lyžování teenagerů. Z tohoto důvodu pořádá komplex Dolomiti Superski v zimní sezóně  2011/2012 další ročník “DROP IN” Freestyle Day. Mezi vyznavači freestylu se výraz „drop in” používá k označení prvního setkání s touto zábavnou aktivitou.

„Drop in” je ale zároveň varováním pro ostatní, že se dotyčný právě chystá na zdolání některé z překážek ve snowparku. Každý tak pochopí, že se dává do pohybu a dá si pozor, aby nedošlo ke střetu nebo zranění. Cílem akce je představit účastníkům freestylové techniky bezpečnostní pravidla a vysvětlit důležitost ochrany přírody. Zúčastnit se mohou mladí lidé od 12 do 18 let. Zkušení lektoři celkem 22 lyžařských škol jim ukážou nové způsoby jízdy na lyžích či snowboardu, při kterých se občas ocitnou i hlavou dolů. Série freestylových dnů bude probíhat pravidelně od poloviny ledna 2010: dvakrát týdně budou dny freestylu probíhat ve 20 snowparcích areálu Dolomiti Superski – ve středu pro ty, kteří tu tráví svou zimní dovolenou, a v sobotu pro ty, kdo přijedou jen na víkend.

Vlakem přímo na sjezdovku

Nikdy to nebylo jednodušší! Díky vlakovému spojení se návštěvníkům nabízí možnost využít pro každodenní přepravu do lyžařského střediska místo auta nebo autobusu železnici. Tomu je přizpůsobena také kyvadlová přeprava mezi lyžařskými centry Sextner DolomitenKronplatz, která funguje v pravidelných třicetiminutových intervalech. V zimní sezóně 2011/2012 bude dále otevřena nová lanovka s názvem „Ried“. Touto lanovkou se dostanete z nádraží v Percha přímo na vrchol. Můžete tedy klidně nechat vaše auto zaparkované před hotelem.

Další novinky Dolomiti Superski

Děti do 8 let mají po celou zimní sezonu lyžování v síti Dolomiti Superski zdarma, děti od 8 do 16 let si zalyžují s 30 % slevou na skipas. Tyto podmínky platí v případě zakoupení skipasu jedním z rodičů, dítě pak získá skipas stejné délky zdarma nebo se slevou.

V sezóně 2011/2012 čeká na návštěvníky jižního Tyrolska tzv. "HOTEL SKIPASS SERVICE”. Znamená to, že si můžete Váš skipas zakoupit pohodlně online a bude Vám doručen přímo do hotelu. To znamená, že si ušetříte frontu u pokladny a budete moci vyrazit rovnou na sjezdovku. Hotely, které tuto službu poskytují, jsou označeny zvláštní drobnou ikonou.

Lyžařské safari v Sextenských Dolomitech

Lyžaři dobře znají panoramatické lyžování na Sella Rondě. Také v letošní sezoně si takového safari, při němž nemusí sjet jedinou sjezdovku dvakrát, budou moci užít v lyžařské oblasti Hochpustertal/Alta Pusteria. A samozřejmě mohou dosyta užívat úchvatných panoramat. Skipas zahrnuje areály Helm, Rotwand, Haunold a nově i Comelico v sousední provincii Belluno. Více info na www.hochpustertal.info.

Lyžařská škola s výukou v češtině

I letos nabízí lyžařská škola Skischule Schlern 3000 výuku v českém jazyce. Vaše děti tak můžete svěřit do rukou lyžařských instruktorů, kterým budou rozumět. Více informací na www.skischule-schlern3000.com.

Nové hotely v Jižním Tyrolsku

Nově přestavěný Kräuterhotel Zischghof ****, který leží v městečku Obereggen, otevře své brány již 1. prosince 2012. Kompletně rekonstruovaný hotel získal jednu hvězdičku navíc a nabízí svým hostům ještě více komfortu a pohodlí. Hlavním mottem hotelu je zprostředkovat návštěvníkům jedinečný prožitek každým z jejich 5 smyslů, což jim pomůže zapomenout na stres a shon všedního dne. Více informací o hotelu najdete na www.zischghof.it.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Zbrusu nový je také hotel Ariston **** v Toblachu, který byl otevřen teprve v červnu tohoto roku.  Je koncipován jako klidné útočiště před každodenním shonem, ve kterém se snoubí moderní životní styl a originální gastronomický koncept. Více o hotelu na www.ariston-dolomiti.it.

Až na sluneční paprsky si sáhnete v novém Sport Hotelu Sonne ****. Sluneční hotel se nachází ve středisku Seiser Alm a již sám název napovídá, že zde půjde o něco netradičního. Najdete tu vše, co by nemělo chybět na pohodové dovolené – krásné pokoje, wellness, restauraci s jihotyrolskými delikatesami. To vše doplňuje úchvatný výhled na překrásné svahy Dolomit. Více informací na www.sporthotelsonne.com.

Hotel Almgasthof Tirler **** byl kompletně přestavěn a nese nové jméno Tirler Alm. Nový koncept hotelu klade důraz na soulad s přírodou. Otevřen bude od prosince 2011. Více informací naleznete na www.tirler.com.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,190 25,310
USD 23,590 23,770
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma