Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Poznejte pohodový ostrov Brač

Poznejte pohodový ostrov Brač
zdroj: tisková zpráva

Americký časopis „Islands“ (Ostrovy) nedávno zařadil chorvatský ostrov Brač mezi desítku ostrovů světa nejlepších pro život.

 Islands je specializovaný časopis, který vychází v milionovém nákladu a je k dostání po celém světě. Podle hodnocení amerického časopisu se v první desítce, mimo Brače, nachází Big Pine Key na Floridě, řecká Kréta, Waiheke na Novém Zálandu, Curacao na Holandských Antilách, Maui na Havaji, Nevis v Karibském souostroví, malajský Lomgakwi, Grand Cayman v Karibském moři a Palu v Tichém oceánu. Všechny uvedené ostrovy byly zmíněny jako ostrovy snů vhodné pro příjemný a kvalitní život.

Brač je zařazen na seznam mimo jiné díky čistému moři a ovzduší. Jedná se o jeden z největších a nejhezčích dalmatských ostrovů, s velkým počtem olivovníků a překrásnými čistými a oblázkovými plážemi – uvádí „Islands“.  Bohatá gastronomická nabídka je založena na čerstvých rybách, mušlích, domácím jehněčím a sýru. Časopis chválí i „černé“ víno Plavac. Obyvatelé jsou uvolnění a nežijí pouze svou prací, ale narozdíl od Američanů si umí vychutnat kávu v kavárnách na nábřeží, ocenili redaktoři amerického časopisu a došli k závěru, že život na Brači není uspěchaný a plyne přiměřeným tempem. Redaktoři si všimli, že všechny pobřežní města mají v centru v blízkosti moře kostel a každý je svým způsobem jedinečný.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,240 25,360
USD 23,400 23,580
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma