Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Občasný déšť

Pozvánka na besedu Svět zblízka: Kosovo

Pozvánka na besedu Svět zblízka: Kosovo
Vlajka Kosova | zdroj: ThinkStock

Srdečně Vás zveme na další besedu z cyklu Svět zblízka, která se bude konat v úterý 18. prosince od 19:00 v kavárně POTRVÁ v Praze 6 - Dejvicích.

Protektorát OSN, kolébka srbské civilizace, nejmladší „národ“ Evropy. To všechno a mnohem víc je Kosovo. Chtěli bychom vám tento kout Evropy představit blíže. Vydejte se s námi na Balkándo kraje po staletí zkoušeného válkami a soupeřením velmocí, kraje starodávných tradic i ne(z)řízené modernizace.

Jméno Kosova je citlivou otázkou jak pro Srby, tak pro Albánce.
Jméno Kosova je citlivou otázkou jak pro Srby, tak pro Albánce.

Objevte s námi Kosovo!

Zveme vás objevit Kosovo, které neznáte z novin. Víte, co je fli(ja) nebo Elbasan tava? A jak chutnají vafle u dánských mírových jednotek? Byli jste v kostele zapsaném na seznamu UNESCO hlídaném vojáky? Řekneme vám, proč mají v Kosovu rádi maršála Tita a proč v Mitrovici jezdí auta bez poznávacích značek. Prozradíme, kde dělají nejlepší macchiato, a co to vůbec jsou a jak se liší ćevapi a qevapi.

Těšit se můžete na zážitky a zkušenosti

Besedou vás provede Češka Táňa, která s mezinárodní organizací strávila v Kosovu dva roky, tedy dost na to, aby přehodnotila některé stereotypy a získala jiné. O svou zkušenost se s vámi podělí i spisovatelka Blanka Čechová, která se do Kosova dostala rovněž skrze mezinárodní organizaci a která o svých kosovských zážitcích napsala knihu Totál Balkán.

Dětský den v Kosovu.
Dětský den v Kosovu.

AUTOR: Eva Málková

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma