Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 13°C Polojasno

Právě probíhá soutěž o pobytový zájezd pro celou rodinu v atraktivním letovisku v Itálii s CK Nev-Dama

Právě probíhá soutěž o pobytový zájezd pro celou rodinu v atraktivním letovisku v Itálii s CK Nev-Dama
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Ve spolupráci s cestovní kanceláří Nev-Dama jsme pro vás připravili rychlosoutěž o týdenní pobytový zájezd na atraktivní středoitalský poloostrov Gargano. Zájezd se koná v termínu 6.6.-13.6. 2009, takže soutěž mimořádně trvá velmi krátce.

Gargano je poloostrov a stejnojmenný horský masiv na severu Apulie tvořící pomyslnou „ostruhu“ italské „boty“ vybíhající z východního pobřeží Itálie do Jaderského moře. Místní krajina je nesmírně mnohotvárná: od okolních přímořských oblastí se nápadně liší svou hornatostí, lesnatým vnitrozemím a členitým pobřežím tvořeným místy strmými skalami s jeskynními systémy, jinde malými i velkými zátočinami s romantickými plážemi. Nalezneme zde však i dlouhé písčité pláže. Klima na Garganu je výrazně středomořské, kdy je dlouhé léto téměř stále slunečné. Nejsou to ale jen mezi vysoké útesy často sevřené kouzelné pláže se světlým jemným pískem a celodenní lenošení v záplavě teplých slunečních paprsků, co z Gargana dělá ideální místo pro letní dovolenou. Největší atrakcí a současně i zvláštností Gargana jsou jeskyně přístupné pouze z moře, které v dómech vysokých až 50 metrů nabízejí tak nevídanou hru barev a tvarů, že by si ji neměl nechat ujít žádný z návštěvníků tohoto poloostrova. Oblíbeným zpestřením dovolené jsou výlety lodí na nedaleké překrásné souostroví Tremiti či výpravy terénními vozy do Národního parku Foresta Umbra zaujímajícího nemalou část vnitrozemí poloostrova. Působivá jsou ale i garganská městečka. Nejznámějšími z nich jsou Vieste, staré město vystavěné na skále nad mořem s mnoha schodišti a 25 metrů vysokým, z moře vyrůstajícím monolitem Pizzomunno, či úzkými klikatícími se uličkami pozoruhodné a pitoreskní staré rybářské městečko Peschici, položené rovněž na vrcholcích skalních útesů. V ceně, kterou vyhrajete, je týdenní pobyt ve velmi oblíbené Residenci Marechiaro v oblasti San Menaio pro 4 osoby. Residence Marechiaro je oblíbená stálice cestovní kanceláře s privátní písčitou pláží doslova jen přes ulici a plážovým servisem v základní ceně. Nadstandardně prostorné a prakticky řešené apartmány jsou ideální pro rodiny s dětmi. Pro jednoho z vás je připraven prostorný apartmán s ložnicí s manželskou postelí a případně 1 samostatným lůžkem, obývacím pokojem s kuchyňským koutem a rozkládacím gaučem pro 2 osoby, sociálním zařízením se sprchou a francouzským oknem či balkonem. V ceně není zahrnutá strava a doprava. Ta je možná vlastním automobilem nebo autobusem zajištěným cestovní kanceláří za poplatek 2690 Kč za osobu. Otázky: 1) Poloostrov Gargano nabízí kromě čistého moře a romantických pláží zážitky i pro milovníky historie. Na první pohled patrnými nejcharakterističtějšími svědky minulosti jsou zde zejména signální věže které kultury? a) řecké b) saracénské c) vikingské 2) Jak se jmenují rybářské domky rozeseté po pobřeží poloostrova? a) casette b) trabucchi c) pescatorie 3) Gargano se nachází v provincii: a) Foggia b) Pescara c) Marche Při řešení odpovědí hledejte na stránkách Při řešení odpovědí hledejte na stránkác www.nev-dama.cz.

PRAVIDLA - Soutěž probíhá ve dnech 31. května a 1. června 2009. Odpovědi zasílejte pouze jednou a to na e-mail redakce: woman@cz-tiscali.com. - Cenu obdrží 100. odpověď. - NEZAPOMEŇTE uvést jméno, příjmení, adresu a telefon! - Ze soutěže budou vyřazeny odpovědi ze stejné emailové adresy a od stejného odesílatele (adresa bydliště). - Výhercem soutěže se nemůže stát žádný ze zaměstnanců (a jejich rodinných příslušníků) společnosti TISCALI.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,150 25,270
USD 23,430 23,610
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma