Sardinie: osm nejlepších restaurací ostrova

- Cestování autor: red

Filozofií, kterou se řídí šéfkuchaři těch nejlepších restaurací na ostrově, je ohled na roční období.

Andreini (Alghero)
Velmi elegantní a útulná restaurace zařízená ve vytříbeném stylu se nachází v historickém centru města. V menu se můžete toulat mezi pochoutkami z moře i země s jistotou, že veškeré suroviny jsou velmi vysoké kvality. Doporučujeme: bramborový krém, mořské ježky a chřest, tuňáka v krustě ze sušeného ovoce se salátem, nugátový moučník s malými sýrovými seadas a pistáciovou zmrzlinu.

Aquatica Lounge Bar Restaurant (Alghero)
Elegantní, rafinovaná restaurace je součástí exklusivní mariny v turistickém přístavu, přímo pod opevněním historického centra města. Můžete si zde vychutnat ryby a dary moře upravené podle originálních receptů a to vše přímo nad hladinou moře s výhledem na luxusní jachty klientů mariny. Filozofie majitelů je postavená na používání čerstvých produktů nejvyšší kvality daného ročního období. Z nabídky vyniká salát z korýšů a fantasticky upravené syrové ryby. To vše dokresluje pečlivý výběr těch nejlepších místních vín.

Dal Corsaro (Cagliari)
Tato restaurace v srdci historického a obchodního centra Cagliari, pár kroků od přístavu, staví na promyšlené kuchyni. Sklízí plody úspěšného projektu, který vychází ze zásady výběru surovin od nejlepších místních výrobců. Domácí, tradičně vyráběné produkty, působící často jako umění, se kombinují podle ročních období. Doporučujeme ochutnávky z Gran Menu, Tutto Pesce (vše z ryb), Mano Libera (volná ruka) a Tradice.

Da Nicolo (Carloforte)
Na pobřeží ostrůvku San Pietro si můžete vychutnat typické delikatesy carlofortské kuchyně s některými moderními variantami. Hlavní chody tradiční kuchyně, jako kuskus, makaróny s pestem, rajčaty a ovčím sýrem, a zejména tuňák, připravený na několik způsobů, čerpají z tradic a zároveň současnosti moderních stylů. Vinný lístek zahrnuje ty nejlepší sardinské značky.

Gallura (Olbia)
Tolik oslavovaná kuchyně! Vyzdvihněme především mořské chutě a vůně, ve kterých se brilantní technika přípravy snoubí s excelencí prvotřídních surovin. Výtečné polévky z darů moře a země, měkkýši a korýši upravení v páře, pečení v alobalu či připravení podle receptů rybářů z Cabrasu. Nevšední voňavé dezerty jako broskvový nákyp. Místní a národní vína.

Su Gologone (Su Gologone, Oliena)
Okolo letitého krbu a na kaskádovité terase zdobené freskami můžete podle sezóny ochutnávat delikatesy, které se na Sardinii v minulosti připravovaly pro zvláštní příležitosti. Skrze prvotřídní produkty vypěstované z úrodné půdy Olieny je zde předáváno dědictví gastronomické kultury.

Gritta (Palau)
Restaurace se nachází v příjemné kamenné stavbě; z terasy je nádherný výhled na ostrov La Maddalena. Chléb, těstoviny i dezerty jsou připravované přímo v restauraci. Široký výběr jídel, čerstvých ryb, kalamárů a humrů, chobotnic marinovaných v zázvoru, bottargy z cípala (sardinský „kaviár“) s krutony. Z předkrmů: Penne s měkkýši, kalamáry, bottargou a fazolemi.

Cormorano (Castelsardo)
Restaurace postavená u středověké tvrze Castelsardo, jen pár kroků od hlavního náměstí. Menu se mění podle ročního období, aby byly vždy použity čerstvé základní suroviny. Ryby jsou vždy místní. Také maso, pečlivě vybírané, pochází z přilehlých oblastí.

Tagy: Sardinie