Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Sedačková lanovka na Klobouku se rozjede možná už tento víkend

Sedačková lanovka na Klobouku se rozjede možná už tento víkend
Lanovka (ilustrační foto) | zdroj: ThinkStock

Lyžařský areál Klobouk, návštěvníkům Karlova pod Pradědem dříve známý jako "Olomoučák", nabídne lyžařům své unikátní sjezdovky po rozsáhlé modernizaci zřejmě již o nadcházejícím víkendu!

Areál Klobouk nabídne dvě sjezdovky s největším převýšením v regionu, určené pro náročnější lyžaře. Charakterem „černá“ i „červená“ sjezdovka mají shodně převýšení 195 metrů a délku 600 (černá), resp. 950 metrů (červená). Obě sjezdovky splňují parametry Mezinárodní lyžařské federace FIS pro pořádání mezinárodních závodů.

Červená sjezdovka je v celé své délce uměle zasněžována. Přímo u svahu je k dispozici kamenný bar a restaurace, samozřejmostí je i bezplatné parkování. Areál Klobouk spojuje s dalšími sjezdovkami SKI Karlov, areály Praděd a Čerťák, bezplatný skibus. V areálu platí jednotný skipas nejen s ostatními areály Ski Karlov, ale i s areály Myšák a Kopřivná.

Sobotní lyžování si budou moci malí i velcí zpestřit v sobotu 16. února na sjezdovkách v okolí penzionu a restaurace Roháč valentýnskou diskotékou. Kromě hudby budou od 11:30 do 16 hodin pro lyžaře a další návštěvníky připraveny i zábavné soutěže pro děti i dospělé.

Lyžařský areál SKI Karlov nabízí lyžování v Karlově pod Pradědem a v lokalitě Čertův kopec u Horního Václavova v Jeseníkách. Areál nabízí více než 6,5 km sjezdovek všech obtížností na cca 27,5 hektarech lyžařské plochy, která je z 96% zasněžována. Tři sedačkové lanovky (2 ve výstavbě) a 3 klasické vleky dosáhnou celkovou hodinovou přepravní kapacitu 10 000 osob.

vice-kudyznudy zdroj: tisková zpráva
 
Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,240 25,360
USD 23,400 23,580
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma