Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 7°C Oblačno

Svatba v hotelu: Svěřte svatební přípravy odborníkům, ušetříte si spoustu stresu a času!

Svatba v hotelu: Svěřte svatební přípravy odborníkům, ušetříte si spoustu stresu a času!
zdroj: tisková zpráva

Zatímco dříve zajišťoval svatbu a vše kolem ní družba, dnes se stále více párů svěřuje do péče hotelů. Ty nabízejí speciální svatební balíčky. Profesionálové zajistí nejen hladký průběh samotného obřadu, ale i případnou rozlučku se svobodou nebo následné líbánky. Budoucím manželům tak ušetří spoustu času a hlavně stresu.

Kdo bude řídit a odveze prarodiče? Je dost zákusků? Kde proběhne svatební oběd a hostina? Svatba je jeden z nejdůležitějších, ale zároveň i, co se příprav týká, nejnáročnějších okamžiků v životě. Zajistit její hladký průběh zabere spoustu času a stojí nemalé úsilí. Právě to jsou hlavní důvody, proč se stále více lidí obrací na „profíky“. Speciální svatební balíčky nabízejí hotely v různých koutech republiky.

Vždy podle konkrétních přání

„Dříve jsme trochu bojovali s nedůvěrou klientů, kteří se báli, že jim svatbu připravíme podle universálního ´mustru´,“ popisuje manažerka hotelu v Mariánských Lázních. „Svatbu ale vždycky připravujeme podle konkrétních přání klientů, včetně svatebního menu nebo živé kapely.“ Obřad je tady možné uspořádat přímo na letní terase. Ke svatební tabuli je to potom jen pár kroků, stejně tak do hotelových pokojů.

Svatba zdroj: tisková zpráva

Obřad tady sice neprobíhá přímo na radnici, ale s papírováním a úřednickými formalitami si poradí personál. Novomanželé nemusejí řešit skutečně nic, včetně odjezdu svatebčanů. Ti totiž mohou přespat přímo v hotelu a domů vyrazit až druhý den – odpočatí.

Rozlučka se svobodou

Svatbě obvykle předchází rozlučka se svobodou. A i ta se dá pojmout „organizovaně“. Budoucí nevěsta může s kamarádkami vyrazit na dámskou jízdu, kde o ně během dne budou pečovat při relaxačních a kosmetických procedurách, večer je potom věnovaný zábavě na baru. Pro ženicha se zase nabízí pobyt spojený s pivními procedurami.

Svatební hostina „na klíč“

Svatební den je opředený spoustou pověr. Jednou z nich je ta o přípravě svatební hostiny. Pokud se totiž příprav zúčastní i budoucí nevěsta, přinese jí to nouzi a uplakané děti. Když k tomu navíc přidáte i fakt, že jen napačení výslužky „spolkne“ minimálně týden, máte další pádný důvod k tomu, nechat svatbu na jiných. V hotelové kuchyni to profesionálové zvládnou za odpoledne.

Svatba zdroj: tisková zpráva

Klasikou, která nestárne je pochopitelně svatební menu s knedlíčkovou polévkou a svíčkovou. Jak ale upozorňuje šéfkuchař dalšího hotelu, který cílí na klientelu z řad svatebčanů, Češi začínají experimentovat: „Častěji než dřív připravujeme lehká jídla z ryb, saláty, nebo třeba zvěřinu.“

Mimochodem -  v rámci svatebního balíčku je tady dokonce i osobní číšník pro nevěstu. Její jedinou starostí tak skutečně je jen to, aby u oltáře řádně přišlápla nohu ženichovi a nezapomněla hodit svatební kyticí. Tradičně proběhne i rozbíjení talíře nebo vzájemné krmení. Hotelová svatba se od té „klasické“ vlastně liší jen v míře stresu a starostí, které svatebčané mají.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Svatební cesta – start do manželství

Kongresový sál pro sto šedesát lidí – to je jeden z extrémů, na který vzpomínají v dalším hotelu. Většina svateb je ale komornějšího charakteru a svatebčané zaplní jen některý ze salonků. V rámci svatebního balíčku si tady mohou novomanželé užít i svatební noc v luxusním apartmá za cenu standardního pokoje nebo snídani až do postele.

Zatímco svatebčané druhý den odjíždějí, novomanželé si běžně pobyt o několik dní prodlouží. Svatební cesta v Česku je levnější a třeba úroveň českých wellness hotelů je srovnatelná s těmi v zahraničí. Součástí romantických balíčků pro dvojice je třeba romantická večeře při svíčkách, šampaňské s jahodami na pokoji nebo partnerská aroma koupel. Příjemnější způsob, jak vkročit do manželství, asi není.

OREA HOTELS, největší český hotelový řetězec s více než 20 hotely v těch nejatraktivnějších lokalitách České republiky vybírá ze svatebních nabídek svých hotelů:

Obrázek zdroj: tisková zpráva OREA Hotel Monty
Tento hotel v Mariánských Lázních nabízí pro svatebčany nejen romantiku v podobě lesoparku a krásné letní terasy, ale i wellness služby a tři kvalitní restaurace. Užít si tu romantiku můžete například při programu Jen ty a já.
Obrázek zdroj: tisková zpráva OREA Hotel Voroněž I.
Svatbu jako z pohádky – tu garantuje personál tohoto brněnského hotelu. Kočár tažený koňmi, výborná kuchyně a excelentní zákusky. Navrch přidáváme apartmá pro novomanžele, osobního čísníka pro nevěstu a saunu zdarma.
Obrázek zdroj: tisková zpráva OREA Hotel Horal
Svatební hostina nad romantickým údolím sv. Petra, apartmá za cenu standardního pokoje, květinová výzdoba a čtyřchodová svatební hostina – OREA Hotel Horal ve Špindlerově Mlýně.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma