Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 0°C Polojasno

Tam, kde nic není problém. Kouzelné Thajsko

Tam, kde nic není problém. Kouzelné Thajsko
Thajsko. | zdroj: tisková zpráva

Přitahuje stále vyšší počet turistů, a to především z řad mladých lidí. Co je láká?

Na jedné straně obdivujete výškové budovy Bangkoku, na druhé pestrobarevnou kulturu reprezentovanou skvostnými chrámy. Thajsko je zemí, kam si můžete vyrazit odpočinout na dlouhé pláže i bavit se a hýřit celou noc. Narazíte na malé podvodníčky, ale i milé lidi, co vám budou ochotni pomoci a na které budete vzpomínat celý život. To všechno k tomu patří.

Vše za hubičku

K velkým výhodám Thajska patří, že je relativně levné. Takový průměrný den od ubytování přes vstupné, stravu a dopravu by vás mohl stát okolo 500 korun, pokud si tedy nepotrpíte na výraznější luxus. Jen pro příklad, půlhodinová masáž nohou je na Khao San nabízena za 100 báhtů, což je v přepočtu asi 65 korun. A třeba nejznámější nudle Pad Thai bez masa koupíte za 20 báhtů.

Příprava jídla na ulici je naprosto běžná
Příprava jídla na ulici je naprosto běžná

Vždy je důvod pro oslavu

Tisíce lidí putují při úplňku na nejznámější a největší plážovou párty světa, takzvanou Full Moon party na ostrově Ko Phangan. Tady tančíte za svitu měsíce v plavkách, pomalováni svítícími barvami, pijete drinky z kyblíčků na pískoviště a jednoduše si užíváte to, co jinde jen tak nezažijete. Dalším pulzujícím místem je třeba Pattaya, známá hlavně pro možnost všelijakých nemyslitelných neřestí a i taková noční Khao San není po setmění zrovna klidné místo.

Soi Cowboy patří mezi vykřičená místa Bangkoku
Soi Cowboy patří mezi vykřičená místa Bangkoku

Na každém místě jiný zážitek

Thajsko vás pravděpodobně nadchne i svou rozmanitostí. Na severu se prodíráte neprostupnou džunglí. V Bangkoku zažijete neskutečně organizovaný chaos. A na jižních ostrovech pláže, které jsou přecpané turisty, jako slavná Maya Beach, kde se natáčel film Pláž, ale i opuštěné, kde máte pocit, že patříte mezi poslední a neskutečně šťastné lidi na světě.

 

Navštívili jste Thajsko nebo to máte v plánu? Co vám se nejvíce líbí? Kultura, způsob života, prostředí, či se vám naopak něco absolutně nelíbí? Podělte se o vaše postřehy.

AUTOR: Kateřina Vlková

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,130 25,250
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma