Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Toulky Českým rájem

Toulky Českým rájem
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Nedávno jsme se rozhodly vydat na postátnicovou dámskou jízdu někam, kde je klid, příroda a žádný městský smog.

Rozhodly jsme se náš společný víkend proložit i nějakým výletem a Prachovské skály k tomu byly ideální.

Pokud bychom mohly doporučit kemp, ve kterém najdete slušné ubytování za rozumnou studentskou cenu, možnost se občerstvit a zasportovat si nebo chytit nějaký úlovek, je právěkemp Eden v Jinolicích tím pravým.

V srdci Prachovských skal
V srdci Prachovských skal

Tento kemp leží v samotném srdci Prachovských skal. Je lemovaný Jinolickými rybníky. Samotné jsme byly mile překvapené z našeho víkendového obydlí. Obývaly jsme chatku, která byla na kemp dokonale zařízená, a to se vším všudy.

Jelikož jsme měly k pěší túře vymezený jen den, vydaly jsme se směrem na Prachovské skály. Kdo navštívil, dá mi za pravdu, že se zde mohl cítit jako v pohádce.

V Prachovských skalách
V Prachovských skalách

Za prohlídku stojí i historická část města Jičín (zámek, muzeum, Valdická brána, Valdštejnská lodžie, lipové stromořadí). Pro další nadšené cestovatele se nabízí výlet do města Sobotka sezámkem Humprecht, hrad Kost, zřícenina hradu Trosky, město Turnov, zámek Hrubá skálanebo zřícenina hradu Valdštejn.

A na závěr jsem se zeptala našich čtenářek, které navštívily již zmiňovaný kemp, proč se jim zde líbilo:

Tereza, 26 let, pracovnice v zákaznickém servisu v PPL: "Za velikou devízu tohoto krásného kempu považuji blízkost památek jako jsou zámek Humprecht, hrady Kost, Trosky atd. nebo město Jičín."

Eva, 23 let, studentka fakulty sociálních studií v Brně lituje toho, že nezůstaly déle: "Velkou výhodou tohoto kempu je jeho velké vyžití. U chaty jsme měly přímo minipláž a koupat se tu také dalo. A příroda kolem - naprosto ideální."

Více naleznete na StudentPoint.cz.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,620 23,800
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma