Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Oblačno

Úspěšná výstava Jak se oblékají pohádky má pokračování

Úspěšná výstava Jak se oblékají pohádky má pokračování
zdroj: tisková zpráva

Když koncem loňského roku otevřela autorka a kurátorka Jana Sommerová, díky společnosti Barrandov Studio, šatník urozených králů, princezen, princů, dvorních dam, ale i prostých lidí z chalup, a filmové kostýmy vystavila ve Strahovském klášteře, velcí i malí návštěvníci se, stejně jako v časech premiér oblíbených filmů, kupili do fronty na lístky.

Výstava nazvaná Jak se oblékají pohádky se konala déle, než bylo původně plánováno, zájem o ni měli pořadatelé i v jiných městech a dokonce i na mezinárodních filmových festivalech. Cestovní plán se plnil a stále plní dalšími daty a adresami.

Ale co by to bylo za lidi kolem pohádek, kdyby neznali nějaké kouzlo, jak udělat dětem i dospělým ještě větší radost. A tak -  čáry, máry, fuk – a můžeme se těšit z nové výstavy pohádkových kostýmů! Bude mnohem obsáhlejší. V prostorách pražského Obecního domu si budeme moci od 4. do 31. prosince 2009 prohlédnout kromě šatů z loňska i další – z jiných pohádkových filmů. Tak třeba hrdinů z Dařbujána a Pandrholy, Malé mořské víly, Dívky na koštěti, Panny a netvora, Pana Tau, Jak se budí princezny, Honza málem králem, Peklo s princeznou.... K vidění bude přes 200 originálních filmových kostýmů. A můžeme prozradit, že to bude opět nádhera – prostě pohádka!

Součástí doprovodného programu výstavy Jak se oblékají pohádky II  budou atraktivní tvůrčí dílny, ve kterých si děti z papíru „ušijí” vlastní kostým na míru, vyfotí se ve stylových kulisách nebo obléknou některé z připravených šatů a alespoň na chvíli se tak promění ve sličného prince či líbeznou princeznu.

Spoluorganizátory výstavy Jak se oblékají pohádky II jsou společnosti Barrandov studio a. s. a Obecní dům a. s. Záštitu převzala a hlavní patronkou se stala první dáma paní Livie Klausová, čestnými patrony výstavy jsou paní Alena Vránová a pan Václav Vorlíček.
Slavnostní vernisáž se koná 3. prosince od 18 hodin v Obecním domě.

Otevírací doba:
denně 10 - 19 hodin
24. 12.  10 - 15 hodin
25. 12     zavřeno
26. 12.  10 - 19 hodin
31. 12.  10 - 16 hodin

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,300
USD 23,290 23,470
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma