Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Vánoce na České poště

Vánoce na České poště
zdroj: tisková zpráva

Předvánoční doba je jednou z nejhezčích celého roku. Děti píší Ježíškovi a dospělí vymýšlí, čím by potěšili své blízké. I v letošním roce mají lidé možnost využít nabídek České pošty na netradiční dárky a přání.

Znáte Ježíškovu Vánoční poštu? Už několik týdnů přicházejí na poštu do Božího Daru pohledy a vánoční přání, u kterých dostanou odesilatelé výjimečné úřední potvrzení, že se dostaly do evidence nejtajnějších přání. Ježíškovo poštovní razítko letos úřaduje již po šestnácté.

Zájem o Ježíškovu Vánoční poštu je obrovský, což dokazuje i množství pohledů a dopisů, které se na božídarské poště orazítkují. Každoroční zkušenost se opakuje. Nebeský zástupce, pan poštmistr Marek Smitka, razítkuje od rána do večera, a tak nestačí zásilky počítat, pouze je po bednách vážit. Že jsou jich tisíce, ukazuje číslo loňského roku – 490 kilogramů.

Přání s nalepenou známkou a napsanou adresou toho, komu přání posíláte, vložte do obálky a pošlete na poštu Boží Dar:
Vánoční pošta
Boží Dar 150
362 62 Boží Dar

Adresát tak dostane přání přímo z nebeské pošty, opatřené úředním potvrzením, které letos navrhl akademický malíř Jiří Rychtařík.  Je dobré si pospíšit, Ježíškova Vánoční pošta úřaduje pouze od 1. do 23. prosince.

Náš tip:  Vytvořte si originální známky
Ne všechny dárky k Vánocům musí být nutně drahé. Poštovní známky doplněné o vaši fantazii mohou být dárkem netradičním, finančně nenáročným – a přesto velmi cenným.  Takzvané známky s kupóny pro přítisky sice můžou putovat do světa na listovních zásilkách, ale podle informací od našich zákazníků, kteří se každý rok pro tento atypický dárek vracejí, skončí spíše zarámované jako obrázek na stěně, anebo se stanou rodinnou relikvií.  Jiné je to samozřejmě u zákazníků firemních, kteří užijí známky s přítiskem k propagaci svojí firmy. O  známky s přítiskem je značný zájem, zvláště v době vánoční je třeba pamatovat na netradiční dárek včas. Každoročně vytiskne Česká pošta více než 14 tisíc takových aršíků. Více informací najdete na www.ceskaposta.cz v oddělení Filatelie – Postfila.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,250
USD 23,520 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma