Dnes je sobota 20. dubna 2024., Svátek má Marcela
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Zahraniční dovolená za hubičku? Půjde to!

Zahraniční dovolená za hubičku? Půjde to!
zdroj: tisková zpráva

První slevové servery začaly v Česku nabízet také zlevněné dovolené v zahraničí, které lidé mohou pořídit i za polovinu původní ceny. Hromadné nakupování se slevou je od loňska novým fenoménem tuzemského internetu.

Do slevových systémů se v Česku zapojilo už několik stovek tisíc uživatelů internetu, kteří dosud se slevou nakupovali zejména jídlo, kosmetické a relaxační služby. Zlevněné dovolené v zahraničí začal nabízet například portál Vykupto.cz."

Lákavé nabídky

"Letní dovolené jsou směrem, kterým se nabídky lídrů hromadného nakupování budou ubírat.  Naposledy  jsme dokázali zprostředkovat prodej 500 pobytových zájezdů v Itálii za pouhé dva dny.

Cestovní kancelář se nám svěřila, že takové množství by dokázala prodat nejméně za dva měsíce," sdělil jeden ze zakladatelů Vykupto.cz Tomáš Bátrla.

Letní zahraniční dovolenou začaly v Česku inzerovat také další velké slevové servery, z nabízených zemí zatím vede Itálie a Turecko, chystají například i pobytové zájezdy v Řecku a Bulharsku.

Spolupráce s cestovkami

"Cestovní kanceláře díky našemu serveru bez problémů obsadí kapacitu v krátkém čase," podotkl Bátrla, podle kterého cestovní kanceláře díky slevovým portálům nemusejí investovat do propagace zájezdů.

První slevové portály začaly na tuzemském trhu fungovat loni na jaře a nyní jich v Česku funguje už zhruba 200. Češi loni prostřednictvím slevových portálů nakoupili zboží a služby za několik stovek milionů korun a letos budou jejich útraty zřejmě ještě vyšší.

Systém hromadných slev funguje tak, že snížení ceny obchodníci či poskytovatelé služeb dají poté, co si produkt zakoupí stanovený počet zákazníků. Lidé získají výrazné slevy a podnikatelé zase zaplní volné kapacity svých služeb nebo prodají zboží starších kolekcí.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 20.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,250
USD 23,520 23,620
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma