Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Oblačno

Zažijte pravou Itálii v centru Prahy

Zažijte pravou Itálii v centru Prahy
zdroj: tisková zpráva

S týmem šéfkuchaře vlády Benátského regionu se mohou setkat ti, kteří zavítají 25. a 26. ledna 2010 na náměstí Republiky.

V pondělí a úterý bude před nákupním centrem Palladium probíhat gastro show italského regionu Veneto (Benátsko). Typicky místní speciality bude kolemjdoucím nabízet k ochutnání všech jeho sedm oblastí -  Belluno, Padova, Rovigo, Treviso, Venezia, Verona a Vicenza. Pražané tak budou moci zdarma ochutnat upravenou verzi benátského rizota a další italské lahůdky.  Turistická centrála Veneta připravila v rámci programu i soutěž o několik rodinných pobytů v oblasti Lago di Garda.

Benátský region připravuje pro nadcházející turistickou sezónu nezvykle velkou podporu cestovního ruchu, jejíž součástí je road show po evropských metropolích. Součástí aktivit je i workshop pro místní cestovní kanceláře, jehož cílem je zintenzivnění vztahů mezi jednotlivými subjekty v cestovním ruchu a výrazné rozšíření nabídky. Pořadatelé této road show zvolili jako jedno z lákadel turistů právě zmíněný nezapomenutelný gastronomický zážitek. Praha se tak stává první zastávkou na této cestě. Následovat bude Varšava, Bratislava, Budapešť či Záhřeb.

VENETO, neboli Benátský region, nejsou jen kilometry zlatých pláží, romantické vesničky nebo významné umělecké a kulturní dědictví, ale také hory a přírodní parky pro všechny milovníky přírody. Více než dvě třetiny plochy Dolomit se nachází právě v Benátsku a nabízí výborné možnosti pro zimní sporty. Za zmínku stojí především Cortina d´Ampezzo nebo Marmolada. Města umění, jako např. Verona, Vicenza, Padua, Treviso, Belluno nebo Rovigo, která se nachází v okolí jen 100 kilometrů, vlastní významné umělecké poklady a kulturní vrcholy, které si zaslouží více než jen jednu návštěvu. V benátských kostelech a muzeích jsou k vidění obrazy a fresky slavných malířů, mezi které patří např. Tizian, Tintoretto, Bellini, Canaletto a Mantegna. Benátský kalendář akcí je velmi rozmanitý. Jen Benátky jsou karnevalem počínaje, přes regatu gondol v létě po bienále na podzim jedním jediným pódiem. Ale také ostatní města jsou neméně zajímavá. V červenci a v srpnu na sebe svými slavnostními hrami upozorňuje např. Verona.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,300
USD 23,290 23,470
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma