Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 0°C Polojasno

3 nádherné české zoologické zahrady

3 nádherné české zoologické zahrady
zdroj: Tisková zpráva

Naše zoologické zahrady patří k těm nejkrásnějším. Chovatelům se daří pracovat se zvířaty, se kterými to není jednoduché. My jsme pro vás tentokrát vybrali 3 opravdu úžasné. Ideální pro výlet s celou rodinou.

Zoo Olomouc na Svatém Kopečku
Od svého založení se málem dvakrát této zoo zpečetil, protože nevynášela dostatek peněz a navíc si lidé stěžovali na nepříjemný odér. Naštěstí v 70. letech začal trend zoo a tak vydržela i tato kráska. Prvně to však byl malý zookoutek s pár zvířaty. Po rozšíření (pavilon šelem, voliéra dravců, 32m vyhlídková věž, medvědinec) už vypadalo jako ta, kterou známe dnes.

V zoo najdete cca 350 druhů a dohromady 1700 kusů zvířat. Nachází se v 18 expozicích

Zoo je lokalizována přibližně 10 km od centra Olomouce, na Svatém kopečku. Z hlavního nádraží k ní asi 20 minut jedou autobusy číslo 11 a 111.

Sháníte každý rok ubytování? To vás určitě zaujmou chaty a chalupy k pronájmu. Najděte si tu svou vysněnou už teď a nebudete litovat.

Vstupné vás bude stát od 100 Kč do 140 kč. Za parkovné dáte 70 Kč. Otevírací doba se mění podle období, duben až srpen je otevřeno od 9 do 20.

Dvůr Králové a jeho Safari park
Safari park minulý rok oslavil 75 let své existence. Prvních 20 let nedošlo v podstatě k ničemu, vše se začalo rozbíhat až s nástupem ředitele a cestovatele, přírodovědce a učitele Josefa Vágnera. V průběhu cest po Africe nechal přivézt cca 3000 zvířat s vidinou, že se o ně u nás postaráme lépe.

Zvířata v parku (ne)očekávaně prospívala, což spustilo rozšíření výběhů a stavbu speciálních expozic. Park se v roce 1989 se otevřel i pro veřejnost, což byl Vágnerův velký sen.

Připravených je 15 expozic s hlavním tématem safari - zoo se specializuje na africká zvířata.

Zoo Ostrava nabídne až 5000 zvířat
Díky obětavosti celé ostravské zoo se tady daří i těm nejcitlivějším zvířatům, což se samozřejmě dočkalo odezvy od zahraničních organizací.

Celosvětová podpora je extrémně důležitá, jelikož se díky ní zoo dostala ke zvířatům, u kterých je to skoro nemožné.

V zoologické zahradě Ostrava na vás čeká neuvěřitelné množství zvířat - až 5000 kusů. Celých 85 % tvoří obratlovci. Mrkněte určitě do rozsáhlého botanického parku s 8 expozicemi, kde jsou bambusy, bonsaje a rostliny Dálného východu.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,130 25,250
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma