Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Články autora

Tiscali.cz

Zpravodajství

MZV eviduje v Jemenu dva Čechy z Člověka v tísni, na ostrově Sokotra čtyři turisty

Tiscali.cz 15. 1. 2024
Ministerstvo zahraničních věcí eviduje v Jemenu dva spolupracovníky organizace Člověk v tísni. Mluvčí diplomacie Daniel Drake dnes ČTK sdělil, že jsou v pořádku. Čtyři lidé jsou registrovaní v cestovatelském systému Drozd na ostrově Sokotra, pro který se také vztahují varování MZV ohledně cest do Jemenu. Američané v Jemenu v posledních dnech opakovaně útočili na pozice húsíjských rebelů.
Magazín

Proč se cestující staví do fronty u odletové brány dřív, než je potřeba

Tiscali.cz 3. 1. 2024
Všichni je známe: Cestující, kteří se u odletové brány na letišti řadí do fronty ještě předtím, než je svolána jejich nástupní skupina. Přestože letištní pracovníci dávají jasné pokyny, stále existuje silný kontingent lidí, kteří se buď postaví k nástupu do letadla dříve, než jsou vyzváni, nebo čekají na svých místech, aby byli na palubě jako poslední. Zatímco druhý typ se často drží zpátky, aby se vyhnul stání ve frontě, motivy, které vedou první skupinu, mohou být hůře odhadnutelné, napsal list The Washington Post (WP).
Zpravodajství

Čedok evakuuje zhruba 500 turistů z egyptského letoviska Taba

Tiscali.cz 27. 10. 2023
Cestovní kancelář (CK) Čedok během dneška evakuuje zhruba 500 českých turistů z egyptského letoviska Taba u Rudého moře, kde v noci na dnešek raketa zasáhla zdravotnické zařízení. ČTK to sdělil mluvčí ministerstva zahraničí Daniel Drake a posléze informaci potvrdila mluvčí Čedoku Kateřina Pavlíková. Místopředseda Asociace cestovních kanceláří ČR Jan Papež nemá v tuto chvíli informace o tom, že by klienty v egyptské Tabě měla ještě jiná tuzemská CK než Čedok.
Magazín

Obliba Chorvatska mezi turisty roste, tamní ekologové ale moc nejásají

Tiscali.cz 25. 9. 2023
Chorvatsko je opět velmi oblíbenou turistickou destinací a podle tamního ministerstva cestovního ruchu se letos očekává, že počet návštěvníků překoná rekord z roku 2019. To ale dělá těžkou hlavu ochráncům životního prostředí.
Magazín

Tak, a dost! vzkazuje Amsterdam neslušným turistům

Tiscali.cz 7. 9. 2023
V nizozemské metropoli žije jen asi 800 000 lidí, ale ročně sem zavítá až 20 milionů turistů. Navzdory špičkovým muzeím, nádherné zeleni a klidným vodním tokům si však Amsterdam vysloužil také pověst hlavního města nejsvobodomyslnějších večírků v Evropě. A nyní se snaží svou image napravit.
Zpravodajství

Ministerstvo zahraničí varuje před vysokým rizikem teroristických útoků ve Švédsku

Tiscali.cz 21. 8. 2023
Ministerstvo zahraničí varovalo české občany před vysokým rizikem teroristických útoků ve Švédsku poté, co minulý týden tamní bezpečnostní služby zvýšily úroveň hrozby ze stupně tři na čtyři, tedy na vysokou. Vyplývá to z informací na webu české diplomacie. Občanům se doporučuje obezřetnost při návštěvě veřejných míst s vysokým počtem lidí.
Zpravodajství

Zdravotní péče na řeckých ostrovech není bůhvíjaká – na dovolené tedy hlavně neonemocnět!

Tiscali.cz 16. 8. 2023
Řecké ostrovy se svojí idylickou krajinou lákají turisty, jejich zdravotnictví je ale na hranici kolapsu. Nedávné úmrtí mladé ženy v pokročilém stadiu těhotenství a jejího nenarozeného dítěte jsou jen dva případy smrti kvůli chronickému nedostatku záchranářů a zdravotníků.
Magazín

Úpal bez poskytnuté první pomoci může vést až k úmrtí, varují experti

Tiscali.cz 15. 8. 2023
Úpal bez poskytnuté první pomoci může podle odborníků vést až k úmrtí. Práce v horkém počasí bez opatření zmírňujících jeho dopady může vyvolat otoky, křeče či mdloby, zvyšuje i riziko úrazů. Vyplývá to z dokumentu Horko při práci - pokyny pro pracoviště vydaného Evropskou agenturou pro bezpečnost a zdraví při práci, který na sociální síti X zveřejnila Hygienická služba ČR. V horku vzniká takzvaný tepelný stres, tedy stav, kdy se tělo musí příliš namáhat, aby se ochladilo, nebo se začne přehřívat.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma