Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Dovolená v Garda Trentino

Dovolená v Garda Trentino
zdroj: Giampaolo Calza

Největší italské jezero? Je to Lago di Garda, jehož severní část – Garda Trentino těží ze středomořského klimatu, kde rostou palmy a olivovníky. Tato skutečnost z této oblasti činí obzvláště populární destinaci s velkým množstvím atrakcí a zábavy pro všechny, kdo si chtějí užít každý okamžik dne.

V okruhu 15 km se nachází šest vesnic, které obhospodařují prostředí, kde příroda nabízí úchvatné scenérie, od modrých vod jezera po strmé útesy hor, které jej obklopují, od Dolomitů Brenta na severu po Monte Baldo na jihu. Oblast láká všechny milovníky umění, kultury, života, gastronomie a kvalitních služeb.

Pokud milujete relax, můžete si vybrat z velkého množství vybavených pláží, které nabízí Lago di Garda. Budete plavat, potápět se a dovádět pod pečlivým dohledem záchranné služby a vychutnávat si jedinečný výhled na jezero a hory.

Tato vodní plocha se vyznačuje větry různých směrů a intenzity a zhmotňuje sen milovníků vodních sportů. Taktéž je známá a uznávaná jako jedna z nejlepších závodních tratí pro regaty a je zcela srovnatelná s těmi velkými mezinárodními. A pokud chcete zažít něco opravdu jedinečného, nesmíte v žádném případě vynechat Lago di Tenno, známé pro svoji smaragdovou barvu vody.

lrg_436_territoriogardatrentinoc2015roberto_vuilleumier zdroj: Roberto Vuilleumier

Více informací o přírodních krásách tohoto kraje (plážích jezera a horách, kde existuje mnoho různých stezek různé obtížnosti) a o nepřeberných outdoorových aktivitách (např. stezkách pro horská kola, lezení a mnoho dalšího) naleznete na www.gardatrentino.it/en/outdoorlakegarda.

Garda Trentino není jen relax a sport: v tomto ráji extrémů je možné vychutnávat poklidnou atmosféru. Nechte se pohltit sladkým italským životem v půvabných historických centrech včetně římských lázní, středověkých hradů, romantických kostelů a renesančních paláců, střídajíc relaxační procházky, shopping…. A proč ne? U italského aperitivu s vyhlídkou na jezero.

A večer není nic lepšího než chutná večeře v místní restauraci, nejlépe s typickými místními produkty, jakými jsou např. solené maso, sladkovodní ryby a brokolice z Torbole, to vše za doprovodu delikátního extrapanenského olivového oleje z Garda Trentino a sklenky skvělého místního vína. Výběr je nekonečný!

lrg_gardatrentinocr.vuilleumier0150 zdroj: Roberto Vuilleumier

TIP: Severní oblast jezera Garda je známá i pro velké množství sportovních a kulturních akcí, či akcí pro rodiny s dětmi. Podívejte se na ty nejzajímavější akce.

Pro více informací: www.gardatrentino.it/en/lakegarda

Rezervace: www.gardatrentino.it

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma