Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 0°C Polojasno

Jak cestovat s miminkem v autě

Jak cestovat s miminkem v autě
zdroj: Tisková zpráva

Ať už vezete své dítě na první setkání s rodinou, nebo prostě jedete na první rodinnou dovolenou, první cesta vzrušující událostí. Ale buďme upřímní - první dlouhá cesta s miminkem nebo batoletem může být stejně děsivá jako létání s dítětem.

Abychom vám pomohli prožít co nejlepší cestu s miminkem, podělili jsme se s vámi o pět nejdůležitějších věcí, které při cestování určitě oceníte. Kromě zmíněných pěti bodů se zaměřte i na pohodlné oblečení, ve kterém se bude miminko cítit dobře. Pozor na to, aby se při cestě zbytečně nepotilo.

Zde je pět základních strategií plánování úspěšného výletu s miminkem nebo batoletem:

  1. Zvolte si nejlepší čas odjezdu.
  2. Strategicky naplánujte zastávky na cestě.
  3. Jídlo na cestách.
  4. Připravte si strategii spánku.
  5. Připravte si aktivity na cestu.

Nejlepší čas pro odjezd na dlouhou cestu

Největší vliv má na dlouhou a spokojenou cestu s miminkem výběr ideálního času k odjezdu. Snažte se, abyste velkou část jízdy absolvovali v době, kdy vaše dítě spí.

Čas odjezdu se u každé rodiny liší, ale pokud zohledníte dobu spánku dítěte, krmení, přijatelnou dobu příjezdu atd., čas, kdy nejlépe vyrazit, obvykle snadno odhalíte.

Strategické plánování zastávek na cestách

Další zásadní strategií pro dlouhou cestu s miminkem a batoletem je předem naplánovat zastávky. Při plánování zastávek zvažte, jak dlouho vám nebude vadit nechat miminko nebo batole v autosedačce. Samozřejmě, že při cestování s dětmi se věci málokdy vyvíjí přesně podle plánu, ale nikdy není na škodu mít základní plán, který v případě potřeby upravíte.

Jak dlouho můžete cestovat s dítětem v autosedačce? Podle odborníků je třeba děti, které ještě samy nesedí, vyndat z autosedačky každou hodinu nebo dvě. To by se mělo zhruba shodovat s jejich rozvrhem krmení.

Tip na výlet s miminkem: Při plánování cesty mějte na paměti celkovou délku těchto zastávek na kojení, protože čas se nasčítá a do cíle můžete dorazit mnohem později, než byste si mysleli.

Kromě bezpečnosti jsou pro udržení spokojenosti aktivních miminek a batolat na cestách obzvláště užitečné plánované zastávky. Když je necháte chvíli lézt nebo se hýbat, uděláte s jejich náladou zázraky.

pexels-kindel-media-7862525 zdroj: Tisková zpráva

Krmení dítěte během cesty autem

Je pravděpodobné, že alespoň jedna z plánovaných zastávek bude zahrnovat jídlo pro vaše dítě. Pokud si raději přibalíte zdravé jídlo z domova, použijte malou izolovanou chladící nádobu s obalem na led, abyste ho udrželi v bezpečí a chladu.

Na cestách s dítětem je důležité vyhnout se hladovému dítěti, proto si na cestu přibalte další sendviče a spoustu ovoce. Nezapomeňte zabalit jídlo i pro sebe a nezapomeňte na dostatek vody pro všechny.

Uspávání dítěte v autě

Každé dítě je jedinečné, takže předpokládáme, že máte dobrou představu o tom, za jakých podmínek vaše dítě v autě usne. Je to sice konstatování zřejmého, ale pro dítě na cestách je spaní v autě skvělým způsobem, jak si snadno zkrátit čas.

Dobrý nápad, jak dítě uklidnit, je pouštění šumu, pohádek, audioknih nebo ukolébavek. Pokud vaše dítě miluje vyprávění pohádek, určitě mu přijdou vhod i v autě.

Aktivity na cestách pro miminko nebo batole

Jak zabavit dítě na dlouhé cestě autem? Pokud vaše miminko nebo batole v autě nejí nebo nespí, bude pravděpodobně potřebovat nějakou formu mentální stimulace. Rodičům pomáhá, když se střídají v řízení a sezení na zadním sedadle a s dítětem komunikují.

Starší děti je možné zabavit hrou nebo pohádkou na tabletu. Možná to není vaše první volba, ale když přijde krize, je dobré mít v záloze cokoliv, co vaše dítě uklidní a zabaví. Zachránit vás také mohou jednoduché naučné hry, kdy se dítě baví a zároveň učí.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,130 25,250
USD 23,350 23,530
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma