Dnes je neděle 28. dubna 2024., Svátek má Vlastislav
Počasí dnes 9°C Polojasno

Jak se připravit na lyžařský výlet? Jak si vybrat vybavení?

Jak se připravit na lyžařský výlet? Jak si vybrat vybavení?
zdroj: Pixabay.com

Jelikož je již letošní zimní sezóna v plném proudu, je na čase zamyslet se nad tím, jaké si letos na lyže pořídit vybavení. Vybíráte si podle funkčnosti, vzhledu či podle ceny? Každý to má jinak, a proto jsme tu my, abychom vám shrnuli, jak se na výlet co nejlépe připravit a hlavně co si vzít s sebou a jak si to správné vybavení vybrat.

Mám vybírat podle vzhledu, ceny nebo funkčnosti?

Zde záleží především na vašich preferencích a také na tom, jak zkušení jste lyžaři. Pokud jedete na hory především za účelem okouzlovat, nebojte se jít do lyží, které se vám líbí nejvíce.

To stejné platí o výběru lyží podle ceny. Zde také záleží na tom, zda si vybíráte lyže v bazaru nebo v obchodě. V bazaru mohou být sice značně použití, ale zase vás mohou vyjít cenově lépe než v obchodě. Často však mohou již být v mnohem poškozené a s horší funkčností, takže záleží opravdu na vás, zda se vám vyplatí investovat do něčeho, co již další sezónu nemusí být použitelné.

I nové lyže mohou být cenově dostupné. Zároveň se ale koukejte i na kvalitu použitých materiálů. Pokud totiž nechcete lyžovat pouze jednu sezónu, vyplatí se vám zainvestovat do opravdu kvalitních lyží, jako jsou například Sjezdové lyže Völkl. Najdete zde širokou výber lyží – kvalitní, tak i levnější kousky. Ať se budete koukat na kvalitu nebo na cenu, vždy vás překvapí to, jak jsou lyže krásné a jak vám je budou na sjezdovce všichni závidět.

jaksepripravitnalyzarskyvyletjaksivybratvybaveni-2 zdroj: Pixabay.com

A jaké boty si mám vybrat?

Pokud jde o boty, i jejich výběr by se podceňovat neměl. Kvalitní a pohodlné boty vám zaručí celodenní pohodu a díky nim si užijete lyžování třeba i po celý den bez nepříjemné bolesti nohou. A pokud stále nejste rozhodnuti a nemůžete najít ty pravé, prohlédněte si kolekcia lyžiarskych topánok různých firem a najděte si svůj vysněný pár. Boty jsou ale zrovna položkou na nákupním seznamu lyžaře, kterou stojí za to si vyzkoušet naživo. Proto pokud máte šanci, vyzkoušejte si boty nejprve na svoji vlastní nohu, než si je budete kupovat v obchodě. Pohodlnost bot to sice nezaručí, ale můžete tak předejít mnohým otlačeninám a puchýřům, a to se vyplatí. Nebojte se si tak za ně nějaké ty peníze navíc připlatit. Lyžařské boty nejsou něco, na čem by se dalo výrazně šetřit.

A co si na lyže obléct?

Na lyže by se měli lyžaři obléci zvlášť teple. Teple ale neznamená, že si budete oblékat několik vrstev svetrů, že se nebudete moci ani pohnout. Jelikož je lyžování o pohybu, je třeba oblékat se hlavně funkčně, aby byla zajištěna pohyblivost a naše tělo bylo stále v teple. Dále se vyplatí myslet především na doplňkové prvky jako ochrana přes uši, kukla či šátek na krk a rukavice. 

Pevně věříme, že jsme vám dodali inspiraci k tomu, abyste letos konečně vyrazili na hory a že už víte, co si s sebou vzít, aby vám nebyla zima. Vyrazte s rodinou či přáteli na hory a uvidíte, že tento sport si v mnohém oblíbí i vaše děti a nebude se jim chtít domů.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 27.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,240
USD 23,410 23,530
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma