Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Jak si porovnat cestovní pojištění online?

Jak si porovnat cestovní pojištění online?
zdroj: Tisková zpráva

Doba letních dovolených je za námi, cestovat ale můžeme po celý rok. Proč nevyměnit aktuální nevlídné počasí, kdy je venku chvíli docela příjemně, za chvíli ale taková zima, že by psa nevyhnal? Když už se rozhodnete někam vycestovat, sbalte si nejen kufr s oblečením a dalšími potřebami, nezapomeňte ale ani na cestovní pojištění.

Na cesty se vždy pojistěte

Možná to bude znít jako otřepaná fráze, ale nikdy nevíte, co se vám může stát. I když dosud váš život provázelo štěstí, stačí chvilka nepozornosti, nebo být v nepravý čas na nepravém místě, a na neštěstí je zaděláno. No a znáte to. Kdo je připraven….

Cestovní pojištění je chytrým základem každé cesty, ať už jedete na Slovensko nebo třeba do Thajska. Ochrání vás před nepříjemnými finančními dopady, které z dovolené mohou plynout. Ať už na ni ze závažných důvodů neodjedete, nebo tam třeba budete potřebovat ošetřit.

Jen evropský průkaz pojištění nestačí

I když cestujete jen po Evropě, rozhodně nespoléhejte na evropský průkaz pojištění. Sice vám zajistí ošetření ve veřejném zařízení, na to soukromé ale můžete zapomenout. Stejně tak po vás zařízení může chtít nejrůznější doplatky za léky a léčbu, karta evropského pojištění totiž nepokrývá úplně vše. Je to stejné jako u nás, za některé léky musíte uhradit doplatek apod.

Víte, že se nedá spolehnout ani na celoroční pojištění k platební kartě? Pojistné limity u takového pojištění bývají nízké, takže nepokryjí celou škodu. No a kdo doplatí rozdíl? Přece vy z vlastní kapsy. A že takové doplatky nebývají zrovna malé.

Mapa zdroj: Tisková zpráva

Jak si sjednat to nejlepší cestovní pojištění?

Na zdraví se nevyplatí šetřit, na druhou stranu to ale neznamená, že si musíte sjednat to nejdražší cestovní pojištění. Výše pojistného se odvíjí od:

  • Typu cesty
  • Výše pojistných limitů (pro letní cesty po Evropě postačí minimálně 3 miliony korun, pro lyžařskou dovolenou a cesty mimo Evropu už je to málo, dejte přednost limitu 5 milionů korun a víc).
  • Rozsahu škod, proti kterým se chcete pojistit.
  • Místě pobytu
  • Sjednaných připojištění (pojištění zavazadel, pojištění storna zájezdu, úrazové pojištění, pojištění odpovědnosti za škodu apod.)

Víte, že ušetřit můžete i díky tomu, že si pojištění sjednáte online? Stačí totiž vyplnit pár základních údajů a na jednom místě uvidíte nabídky jednotlivých pojišťoven, které mezi sebou můžete porovnávat a vybrat si tu nejvýhodnější.

Na tu pak stačí kliknout a posunete se na další krok, kde vyplníte svoje osobní údaje nebo údaje toho, na koho se má pojištění vztahovat. Pojištěný a pojistník nutně nemusí být tatáž osoba.

Než si pojištění definitivně sjednáte a zaplatíte, zkontrolujte si, že jste správně vyplnili termín odjezdu na dovolenou i datum návratu. Pojišťovna bude v případě pojistné události chtít doklady o vašem pobytu, letenky, jízdenky apod.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,130 25,250
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma