Dnes je neděle 8. září 2024., Svátek má Mariana
Počasí dnes 15°C Polojasno

Jak zažít volný pád levně a bezpečně? Ve venkovním větrném tunelu

Jak zažít volný pád levně a bezpečně? Ve venkovním větrném tunelu
zdroj: Tisková zpráva

Chtěli jste si vždycky vyzkoušet volný pád a svobodu s ním spojenou? Za tímhle zážitkem nemusíte letět do výšky několika kilometrů – volný pád zažijete i jen pár metrů nad zemí. Ve větrném tunelu, který navíc stojí zlomek ceny seskoku padákem.

Čím vás větrný tunel dostane?

  1. Větrný tunel neboli simulátor volného pádu nabízí pocity, které jsou naprosto autentické jako při seskoku z letadla. Jen se neřítíte k zemi rychlostí okolo 200 km/h.
  2. Pocit volného pádu navozuje vzduch, který proudí okolo vás a drží vás ve výšce několika metrů nad zemí. Parašutisté tenhle vynález používají k trénování sestav – až tak autentické to je.
  3. Oproti seskoku s padákem i dost ušetříte. Zatímco tandemový seskok se cenově pohybuje od 4 000 Kč výš, let ve větrném tunelu seženete od 1 299 Kč a užijete si při něm mnohem delší dobu strávenou volným pádem.
  4. Z letadla padáte totiž okolo 40 až 60 sekund, pak je potřeba otevřít padák a doplachtit k zemi. Ve větrném tunelu strávíte létáním minimálně 2 minuty čistého času, během jednoho dne si ale klidně můžete zalétat až 15 minut.

Vyzkoušejte jediný outdoorový větrný tunel v Česku

Možnost proletět se v tunelu už není výsadou jen Prahy, volný pád si teď můžete v klidu vyzkoušet i v Brně nebo v Ostravě. Díky outdoorovému větrnému tunelu už nemusíte cestovat za vzdušným zážitkem nijak daleko.

Létá se za každého počasí, jen za silného deště nebo bouřky je potřeba termín přehodit na příhodnější podmínky. Jinak ale vašemu dobrodružství na čerstvém vzduchu, který kolem vás pofičí rychlostí až 287 km/h, nic nebrání.

Party, rodiny i jednotlivci: Pro koho se větrný tunel hodí?

Větrný tunel je skvělá zábava pro jednotlivce i skupiny. Užijí si ho rodiny, které hledají společný zážitek, stejně tak se v něm pobaví parta přátel, která hledá netradiční oslavu narozenin nebo třeba rozlučku. A že hledáte teambuilding, ze kterého se vám kolegové nebudou omlouvat? I tohle bude trefa do černého.

Outdoor skydiving je skvělá zábava pro všechny dobrodruhy od 6 do 99 let.

Tunel vynechte v těhotenství, případně pokud máte problémy s rameny, zády anebo jste po úrazu či operaci.

PR clanek Adrop vetrny tunel 2 zdroj: Tisková zpráva

Jak létání v outdoorovém tunelu probíhá?

První krok ke vzdušnému adrenalinu vede přes zážitkovku Adrop.cz, která exkluzivně nabízí poukazy do outdoorového vzdušného tunelu. Pak si stačí zarezervovat termín a vyrazit za adrenalinem do Prahy, Brna nebo Ostravy.

  1. Před vstupem do letové komory vás čeká instruktáž, kde se dozvíte co (ne)dělat, naučíte se komunikovat s instruktorem beze slov, protože to uvnitř fičí tak, že není slyšet vlastního slova.
  2. Pak už jen skočíte do zapůjčené kombinézy, nasadíte helmu a brýle, a zábava může začít.
  3. Připravte se na parádní adrenalin a svobodu, při které si vyzkoušíte, jaké je to létat i bez křídel. Kdo má dost odvahy a zručnosti, může si vyzkoušet i různé tríčky.
  4. Do komory se vstupuje jednotlivě, ale protože je prosklená, můžete si navzájem fandit i dělat videa na památku.
  5. Jednotlivé vstupy trvají minutu až minutu a půl. I když se to nezdá, je to poměrně náročné a delší doba by už nebyla komfortní. Však ani volný pád z letadla netrvá více než 60 sekund.

Tak kdy a kam za tímhle parádním vzdušným zážitkem vyrazíte?

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 7.9.2024 Exchange s.r.o.

EUR 24,970 25,070
USD 22,570 22,710
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma