Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 12°C Polojasno

Jaký zvolit dron na cesty, aby byl výsledek perfektní

Jaký zvolit dron na cesty, aby byl výsledek perfektní
zdroj: Dronpro

Bez cestování si už život neumíme ani představit. Stalo se jeho přirozenou součástí, protože nabízí možnost odpočinout si od každodenního shonu v práci a doma. Díky cestování poznáváme nové krajiny a získáváme nezapomenutelné zážitky. Ty jsou znásobeny tím, když si je zvěčníme kamerou nebo fotoaparátem zavěšeným na dronu. Používáte na svých cestách také drony?

Dron jako atraktivní hračka pro dospělé nejen na cesty
Přibalit si s sebou na cestu na dovolenou dron není nic složitého. Jedná se o malé a skladné zařízení, které nezabere příliš mnoho místa. Ale co radosti udělá, a to nejen dospělým. S hobby dronem si může hrát klidně i dítě. Před cestou do zahraničí je však třeba si nastudovat podmínky, za jakých je dovoleno si do konkrétní země dron s sebou vzít. Někde si totiž bez pilotního průkazu s dronem nezalétáte. Platí to například i pro našeho nejbližšího souseda – Slovensko. Než se vystavit postihu zahraničních úřadů, je lepší být předem připraven na každou situaci. Před cestou proto mrkněte třeba na přehledný web www.droneregulations.info, kde jsou pravidla pro každou zemi světa na jednom místě.

12420-bali-rice-field-from-above zdroj: Dronpro

S sebou určitě přepravní obal na dron a náhradní díly
Jestliže se s dronem rozhodnete cestovat, přibalte si s sebou do zavazadla rozhodně jednu baterii navíc. Hodit se bude také adaptér pro nabíjení baterie, náhradní vrtule a polstrované obaly na drony. Drony jsou sice malé, ale vozit je jen tak v tašce nelze. Mohly by se při přepravě poškodit. Polstrovaný obal bude pro dron to pravé a vy se nebudete muset obávat, že by přišel k úhoně. Speciální obaly existují i na kamery nebo baterie.

Užijete možná i záložní paměťovou kartu, ať ji nemusíte pak na dovolené narychlo kupovat. Pokud cestujete vlastním automobilem, není třeba příliš řešit uložení jednotlivých částí dronu. V ochranném pouzdru ho dáte tam, kde nepřijde k úrazu.

V případě letu letadlem je to již složitější. Dron může zůstat v odbaveném zavazadle, ovšem baterie je nutné si vzít s sebou na palubu do příručního zavazadla. Abyste se vyhnuli případným postihům ze strany leteckého personálu, určitě si i na baterii pořiďte speciální ohnivzdorný obal.

Fotky z lomu-5376 zdroj: Dronpro

Ještě jste si vlastní dron nepořídili?
Přemýšlíte nad koupí dronu? Pak se vám určitě bude hodit přehled, které jsou aktuálně nejprodávanější drony. Snadno si tak můžete zjistit jejich nabídku, cenu nebo výhody i nevýhody jednotlivých modelů. Hodně vám to pomůže ve vašem rozhodování. Před vlastním nákupem dronu je rozhodně dobré si přečíst recenze dronů, abyste měli představu o tom, co nabízejí a co za své peníze dostanete. Záleží i na tom, kolik financí jste ochotni do dronu vložit, co od něho očekáváte a jestli s ním již vůbec máte nějakou zkušenost. Zpočátku vybírejte z modelů určených pro začátečníky. To jsou drony v nižší cenové hladině. Až zvládnete pořádně létat a vyzkoušíte si, co to vlastně všechno obnáší, jistě přesedláte na vyšší úroveň. Začít létat ihned s profi dronem není nejlepší cestou, jak se to naučit. I když to na první pohled vypadá velmi jednoduše, snadno ho můžete ztratit z dohledu, a tak o něho dokonce i přijít. Drony vyšší třídy se totiž pohybují rychlostí až 70 km/h.

Mezi nejoblíbenější drony patří DJI Mavic 2 Pro pro náročné, zlatý střed DJI Mavic Air a dron pro začátečníky Ryze Tello nebo v současnosti nejpopulárnější dron na světě DJI Mini 2. Rozdíl je pochopitelně zejména v jejich ceně a výbavě, ale všechny vyjmenované drony mají praktický skládací design, takže vám do cestovního batohu zapadnou jedna báseň. Za profi dron jinak zaplatíte i statisíce korun, zatímco dron pro děti pořídíte klidně už za 3 tisíce. Který si s sebou přibalíte na svou příští cestu?

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,140 25,260
USD 23,400 23,580
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma