Dnes je úterý 30. dubna 2024., Svátek má Blahoslav
Počasí dnes 23°C Skoro jasno

Kam v okolí Brna? Místa, kde si můžete udělat rodinný výlet

Kam v okolí Brna? Místa, kde si můžete udělat rodinný výlet
zdroj: romanple / stock.adobe.com

V srdci Moravského kraje, obklopeném zelenými vinicemi a překrásnými kopci, leží město Brno. Avšak krása této oblasti nespočívá pouze v tomto velkém městě. Okolní krajinu zdobí řada dalších, malebných měst, které mají rovněž co nabídnout a byl by hřích je alespoň jednou za život navštívit. Ať už jde o historii, architekturu nebo kulturu. A na ty se dnes zaměříme.

Mikulov

Malebné město na jižní Moravě, se pyšní bohatou vinařskou tradicí, kterou odráží jeho půvabné vinice a kvalitní vína. Dominantou města je impozantní zámek, který nese stejné jméno, s malebnými zahradami a nádherným výhledem na okolní krajinu. Naskytne se vám zde nádherná atmosféra, kterou je třeba zažít! Pokud se zde chcete zdržet, není problém. Ubytování v Mikulově totiž naleznete bez problémů a můžete si vybrat dle vašich preferencí.

Znojmo

Historický klenot, který očaruje návštěvníky svým bohatým dědictvím. S hradem, rotundou sv. Kateřiny a rozsáhlým znojemským podzemím představuje výjimečný pohled do minulosti. Město také nese v srdci vinařskou tradici, což zdůrazňuje jeho malebné vinice a nabídka lahodných moravských vín. Milovníci vína si zde tak rozhodně přijdou na své.

Telč

Město známé také jako "Perla jižní Moravy", okouzluje svým náměstím zapsaným na seznamu UNESCO. S renesanční a barokní architekturou domů, kašen a kostelů vytváří Telč jedinečnou atmosféru. Při procházce úzkými uličkami se návštěvníci ponoří do pohádkového prostředí, které podtrhuje jeho historický a kulturní význam.

Slavkov u Brna

Slavkov, známý též jako město bitvy u Austerlitz, je historickým centrem spojeným s klíčovou událostí napoleonských válek. Toto moravské město nabízí návštěvníkům pohled na památníky, muzea a arény bitvy, které připomínají slavné střetnutí. Pokud tedy hledáte něco blízko vašeho ubytování v Brně, pak toto památné místo je opravdu kousek.

Valtice

Nejzajímavější památkou, kterou zde najdeme je bezpochyby známe Valtice. Zaujímá prestižní postavení v srdci vinařského regionu. S jeho impozantní architekturou, reprezentativními sály a rozsáhlým parkem láká návštěvníky na cestu do minulosti. Zajímavostí je, že zámek hostil jednání, kde byla v roce 1805 podepsána dohoda o příměří po bitvě u Slavkova.

Kuřim

Skrytý poklad v blízkosti Brna, nabízí krásu svého zámku a okolního parku. Renesanční zámek Kuřim, postavený v 16. století, je architektonickým skvostem s elegantní fasádou a bohatě zdobenými interiéry. V okolí zámku se rozkládá malebný park s romantickými zákoutími a vzácnými stromy, což dělá z návštěvy nezapomenutelný zážitek pro milovníky historie a přírody.

Ivančice

Ivančice spojují poutavou historii s moderní elegancí a vytvářející tak nezapomenutelnou atmosféru. Procházejte malebnými uličkami a obdivujte architektonické skvosty, které odhalují bohaté dědictví tohoto historického města. V Ivančicích se setkáte s harmonií mezi historií a současností, kde každý kámen vypráví svůj vlastní příběh.

Bučovice

A jako poslední v našem seznamu si představíme tuto skrytou renesanční perlu na Jižní Moravě. Zaujme vás na první pohled svým nádherným zámkem, který zdobí město. Procházejte se malebným náměstím obklopeným historickými domy a ponořte se do nezapomenutelné atmosféry.

Těchto osm měst nabízí opravdu mnoho k vidění a jsou ideální pro výlety s celou rodinou nebo pro zamilované páry. Dají se také pořídit výhodné vouchery, které vám mohou tyto návštěvy ještě více usnadnit. Stačí si je jen vytisknout a sbalit s sebou na cestu. Pokud vám náhodou dojde v tiskárně barva, pak ti, kteří potřebují tonery HP mají čas na jeho doplnění a pohodlné vytlačení. Když spěcháte, možná vám postačí i voucher v mobilu a nestane se, že by taková nepříjemnost ovlivnila váš výlet.

Vydejte se na objevování těchto malebných měst a třeba se zase uvidíme u dalšího článku plného tipů na výlety.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 30.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,040 25,160
USD 23,510 23,690
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma