Dnes je úterý 30. dubna 2024., Svátek má Blahoslav
Počasí dnes 12°C Polojasno

Knihovna v kapse aneb Proč se vyplatí pořídit si na cesty čtečku?

Knihovna v kapse aneb Proč se vyplatí pořídit si na cesty čtečku?
zdroj: Perfecto Capucine, unsplash.com

Elektronické knihy sice postrádají tradiční vůni i kouzlo těch tištěných, jejich praktičnost je ovšem činí mnohem atraktivnějšími, obzvlášť pokud s nimi člověk cestuje. V čem tato praktičnost spočívá? Představujeme několik důvodů, proč se vyplatí vzít si na dovolenou místo klasické knihy elektronickou čtečku.

Cestování je dobrodružství, které často vyžaduje šikovné balení a plánování. Pro vášnivé čtenáře je však balení mnohdy noční můrou – jednu roli v ní hrají velikost a váha knih, jejich počet roli druhou. Moderní doba ovšem přináší moderní řešení a jinak tomu není ani u četby. Elektronické knihy jsou právě takovým řešením, které přijde vhod nejen na cestách. Jak?

Kompaktnost a váha

Tradiční knihy jsou kouzelné, jejich nevýhodou je ale fyzický rozměr a váha. Elektronická čtečka knih je malá, lehká a dokáže pojmout celou knihovnu titulů. Na dovolenou tak není třeba brát bichle, které akorát zabírají místo v kufru. Bohatě si vystačíte s malým displejem, který váží sotva pár desítek gramů.

Dostupnost knih

Vyprodaná nebo hůře dostupná papírová vydání oblíbených knih vás s elektronickou čtečkou nemusejí trápit. Tituly ve čtečce si sice nevystavíte ve svém obývacím pokoji, zato je budete mít hezky u sebe, nebude se na ně prášit, a ještě máte příležitost dostat se k autorům a knihám, které už v obchodě jen tak neseženete, navíc za příznivější ceny.

Pohodlí a nastavitelné funkce

E-booky nabízejí čtenářům různé funkce pro pohodlné čtení, jako je možnost upravit si velikost písma, psát si poznámky nebo vyhledávat neznámá slova a výrazy ve slovníku. Na cestách ovšem oceníte zejména funkci podsvícení. V noci si díky ní budete moci číst, aniž byste světlem budili spolucestující nebo spolubydlící.

Odolnost

Kolikrát jste si na knížku vylili kávu či vodu nebo si ji špinavými prsty umazali nějakým jídlem? Možná vám dokonce spadla do vany. Zaprášení i vyšisování stránek sluncem je vcelku běžné a bohužel i plíseň se na knihách snadno uchytí. S e-bookem takové problémy nemusíte řešit. Pokud se čtečku nepokusíte doslova utopit, většina modelů zvládne přežít i v horších podmínkách.

Elektronické čtečky knih nabízejí kompaktnost, flexibilitu a praktičnost, což je při cestování neocenitelné. Ať už jste na dovolené, nebo na služební cestě, e-book je skvělým společníkem, který vám umožní mít svou knihovnu vždy při ruce bez námahy. Skvělá výdrž baterie a ekologičnost tohoto zařízení je už jen pomyslnou třešničkou na dortu.

Kateřina Houšková

Copywriter

Psaní se věnuje od roku 2017, kdy začínala v redakci online magazínu. Přes něj se v roce 2019 dostala ke copywritingu, u nějž už zůstala. Na přání klienta s pečlivostí zhotoví srozumitelné texty, které osloví. Některé z nich naleznete také na produktvdetailu.cz.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 30.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,040 25,160
USD 23,520 23,700
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma