Mysli globálně, papej lokálně! Začíná Prague Food Festival
25. 5. 2012 – 13:25 | Tip na výlet | Danica Klein | Diskuze:

V Královské zahradě Pražského hradu dnes začíná šestý ročník gastronomického Prague Food Festivalu, který potrvá do 27. května. Návštěvníkům nabídne vybrané delikatesy domácí i zahraniční kuchyně, ochutnávky vín, piva, ale i speciality připravené z hmyzu.
Podle pořadatelů nabízí letošní festival nejbohatší program ve své historii a jeho mottem je "mysli globálně, papej lokálně". Lokálnost by měla být v tom, že restaurace, které se na akci prezentují, mají dodavatele surovin z řad tuzemských farmářů. Globálnost zastupují zejména workshopy se zahraničními kuchaři a gastronomickými odborníky.
Psali jsme: Prague Food Festival popáté: Exotika v Královské zahradě
Kromě specialit české, asijské, thajské, italské či francouzské kuchyně budou letos patřit mezi gastronomické unikáty především ochutnávky hmyzu na slaný i sladký způsob. Pro návštěvníky je připravena také experimentální laboratoř, kde se dozvědí, jak se připravuje jídlo pro kosmonauty. Zastoupena budou tuzemská i zahraniční piva a vína.
Vstupné stojí v předprodeji 400 korun a návštěvníci za tuto částku obdrží i balíček 10 "grandů" v hodnotě 250 korun na základní ochutnávku. Vstupné na místě je za 450 korun. Aby organizátoři předešli frontám, vstupenky jsou v předprodeji k dispozici na konkrétní dny, přesné časy a s označením, kterým vchodem nejlépe vstoupit do areálu. Letos je pro návštěvníky připraveno přes 500 míst k sezení ve třech velkokapacitních degustačních stanech.