Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Nákupní zážitek v Norimberku – Moderní nákupní domy a samostatné moderní obchody

Nákupní zážitek v Norimberku – Moderní nákupní domy a samostatné moderní obchody
zdroj: Steffen Oliver Riese

V ulicích Breite Gasse, Karolinenstraße a Kaiserstraße, které dohromady tvoří jednu z největších pěších zón v Evropě, jsou zastoupeny všechny řetězce, obchodní domy a známé velké značky, jako je například Breuninger.

Po rekonstrukci znovu otevřen byl nedávno známý norimberský obchodní dům Wöhrl. Na ploše 20 000 metrů čtverečních se zákazníci mohou těšit na nevšední zážitek z nakupování a na více než 400 značek z oblasti módy, krásy a životního stylu. Kromě luxusních výrobků je kladen důraz také na udržitelný sortiment – v centru pozornosti jsou značky s etickými standardy a standardy šetřícími zdroje. V novém Wöhrlu najdou zákazníci také gastronomii – veganskou restauraci "The Green" ve 4. patře a "Kaffee Wöhrlleben" v přízemí.

Daleko od domů módy na severu starého města na návštěvníky čeká jedna zajímavost – norimberští mistři obchodníci. Tradiční obchody nabízejí kvalitativně cenné, originální a většinou ručně vyráběné produkty. Každý předmět je vyráběn s láskou pro detail a zpravidla regionálně. Návštěvníci zde najdou suvenýry a upomínkové předměty v podobě jedinečných šperků, designové módy i gastronomických specialit.

V „řemeslném dvoře“ neboli Handwerkerhofu, který se nachází přímo u hlavního nádraží a vstupu do starého města, si své malé obchůdky zřídili specializovaní řemeslníci, jako jsou výrobci hraček, zlatníci a skláři. Vychutnejte si středověkou atmosféru a uvolněně se projděte zdejšími malými uličkami. A jako malou svačinku mezitím můžete vychutnat norimberské klobásky.

Shopping_Lifestyle_Nuernberg_25_Steffen_Oliver_Riese Nakupování v Norimberku | zdroj: Steffen Oliver Riese

Mimo staré město, ale snadno dostupná metrem, se nachází módní a multi-kulti čtvrť Gostenhof, s oblibou nazývaná také GoHo, která nabízí rozmanitý výběr secondhandů a vintage a upcycling obchodů. Na své si zde přijdou všichni milovníci originálních předmětů i malých pokladů a po úspěšné procházce se mohou zastavit v jedné z mnoha módních kaváren, barů a restaurací.

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma