Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Namiřte si to do Západních Čech – trefíte se!

Namiřte si to do Západních Čech – trefíte se!
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Západočeské lázně jsou region, který má každý spojený zejména s lázeňstvím. My vám dnes ale nabídneme řadu turistických cílů, o kterých možná nemáte tušení. A to jsou nominovány do naší soutěže Ceny Kudy z nudy.cz, ve které můžete hlasovat na webu www.cenykudyznudy.cz. Neméně zajímavé jsou pro cestovatele Severozápadní Čechy. Nevěříte? Přesvědčíme vás o tom!

Soutěž portálu www.kudyznudy.cz je rozdělena do tří kategorií - novinky turistické sezóny, tradiční turistický cíl a originální podnikatelský počin. Každý týden mohou hlasující vyhrávat atraktivní ceny, mezi kterými jsou například víkendové poukazy do vinného wellness v Hustopečích, vstupenky na hrady a zámky (Litomyšl, Český Krumlov, Lednice, Humprecht, atd). Vyhrávat můžete i dárkové poukazy do adrenalinových center, do pivovaru Pilsner Urquell či jízdenky se společností Student Agency po Česku. Pro šťastné výherce máme také zajímavé slevové karty Český Krumlov Card a Harrachov Card. Hlasovat můžete na www.cenykudyzudy.cz, přičemž každý z vás může udělit až 20 hlasů.

Kam na výlet v Západních Čechách

Když do lázní, tak do Karlových Varů. Filmový festival už sice skončil, ale určitě si vychutnáte klidnější atmosféru. Abyste měli přehled o dění v okolí, pořiďte si Karlovy Vary City Card, díky které získáte celých sto slev na nejrůznější vstupy. Určitě navštivte Dům umění Becherova vila. Světoznámí výrobci originálního likéru už zde sice nebydlí, ale jejich palác, zapsaný na seznamu kulturních památek ČR, je připraven uvítat mladé výtvarníky. Interaktivní galerie vás nadchne.

Pokud si chcete přece jenom užít lázeňských procedur v Karlových Varech, nově zde najdete pivní lázně, o jejichž pozitivním účinku a turistické atraktivitě není pochyb. Jenom deset minut autem od Varů byste neměli minout statek Bernard s Centrem tradičních řemesel a zábavně naučné centrum řeky Odry.

Milovníkům aktivní dovolené nabízí region novou Národní cyklotrasu v povodí Ohře. Na kole se tu  dostanete z Čech až do Bavorska. Je dlouhá 99 km a krásy Chebska, Sokolovska, Karlovarska a Ostrovska vás určitě nenechají chladnými. Pokud byste ale zchlazení potřebovali, tak na zimu mají připravenou novinku i na Klínovci. Nový skiareál je největší v Krušných horách a o vaši přízeň se bude ucházet s novou expresní čtyřsedačkovou lanovkou. Ovšem nezoufejte, lanovka je v provozu také v létě a okolí nabízí spoustu možností pro pěší i cyklisty.

Obrázek zdroj: tisková zpráva

Zajímavým podnikatelským počinem je určitě Katerna Ypsilonka - největší a nejmodernější motokárový okruh v ČR. Zaručeně se tu „vyřádíte“, protože tu pro vás mají jak asfaltový okruh, tak terénní trať pro supermoto. Další místo přímo dělané na vaše netradiční zážitky je Areál Plešivec v Krušných horách, kde se můžete také ubytovat.

Severozápadní Čechy neobjevené

Určitě znáte Šluknovský výběžek a Jetřichovicko. Ale byli jste tam? Pokud ne, letošní soutěž Ceny Kudy z nudy vám nabízí hned několik míst, která zasluhují vaši návštěvu. Jetřichovické skály v okolí hrádku Šaunštejna nejlépe poznáte z nové naučné stezky. A když už jsme u těch panských sídel, rozhodně byste neměli vynechat ani Šluknovský zámek. Pokud si nejste jisti, zda jste na něm byli či nikoli, tak vězte, že byl 20 let pro veřejnost zavřený. Teď čeká v novém kabátě na vaši návštěvu. Za pozornost stojí i hrad Hasištejn a zámek Ploskovice.

Na závěr vám ještě představíme nominované podnikatelské počiny regionu. Když řekneme, že k Česku patří neodmyslitelně čerti, dáte nám určitě za pravdu. V Úštěku jim proto pořídili unikátní muzeum s Pekelnými středověkými sklepy. Tady se budou bát nejen děti. Pro techničtěji založené rodiny, které chtějí ukázat dětem něco z historie, je zde Automuzeum Terezín, které se specializuje na auta totality. Wartburk, Trabant, Lada, Moskvič… Děti budou koukat!

Obrázek zdroj: tisková zpráva

A na závěr něco dobrého na zub. Ekofarma v Zásadě u Kadaně je místem, na kterém se dozvíte všechno o výrobě skvělých kozích sýrů. A pochopitelně nejen o výrobě. Pakliže chcete dobré sýry něčím dobrým zapít, vydejte se do Žernoseckého vinařství, kde krom ochutnávky můžete obhlédnout i dobové sudy. Jak vidíte, Severozápadní Čechy mají skutečně co nabídnout!

A pokud máte jakékoliv dotazy k soutěži, kontaktujte přímo redakci portálu Kudy z nudy na e-mailu katalog@czechtourism.cz. Rádi vám na vše odpoví.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,520 23,700
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma