Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 14°C Oblačno

Nezapomenutelný Amsterdam. Toulejte se po muzeích i coffee shopech

Nezapomenutelný Amsterdam. Toulejte se po muzeích i coffee shopech
zdroj: Profimedia

Coffee shopy jsou v Amsterdamu na každém kroku, ale jsou to jediné, co zde můžeme vidět? Rozhodně ne! Co třeba splash tours nebo burza v Aalsmeeru?

Květinová burza v Aalsmeeru rozhodně stojí za návštěvu

Celé Nizozemí je svou láskou ke květinám velice známé a není divu. Dovedou vypěstovat tak překrásné kousky, že nad tím až zůstává rozum stát. Velmi známé je díky tomu městečko Aalsmeer, kde probíhá největší květinová burza na světě. Vše se koná v obrovském komplexu o pěti aukčních sálech a prodá se kolem čtrnácti miliónů květin. Ty jsou díky blízkému letišti odpoledne k dostání už i v Praze.

Nezapomenutelný zážitek? Neobyčejná cesta autobusem

Není autobus, jako autobus a to mi věřte. V Amsterdamu vám to ukážou autobusy provozující turistickou atrakci splash tours. Jedná se o vyvýšené žluté autobusy, se kterými lze bez problémů cestovat vodou. Projedete se tak kolem obrovských lodí a nakonec skončíte opět v centru města na pevném povrchu.

Pokud si chcete stihnout prohlédnout za jeden den vše, co Nizozemí proslavilo, navštivte miniaturní městečko v Den Haagu jménem Madurodam. Jedná se o území o velikost osmnácti tisíc metrů čtverečních, které se skládá pouze z miniatur. Vidět zde můžete celý Amsterdam, Rotterdam, Den Haag i Utrecht.

Madurodam
Madurodam. ZDROJ: StudentPoint.cz

Muzea na každém kroku

Město Amsterdam je také proslavené velkým počtem muzeí. Nachází se tu Rijksmuseum, největší muzeum v celém Nizozemí, dále muzeum Stedelijk, kde naleznete mnoho moderního umění a nakonec jedna velice známá stavba. Dům, ve kterém Anna Franková psala svůj deník během druhé světové války.

Více naleznete na StudentPoint.cz

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,300
USD 23,390 23,490
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma