Dnes je pátek 29. března 2024., Svátek má Taťána
Počasí dnes 3°C Polojasno

Nezapomínejte na cestovní pojištění

Nezapomínejte na cestovní pojištění
zdroj: Tisková zpráva

Doba cestování sice moc nepřeje, přeci jen jsme na tom ale o něco líp než v loňském roce. Za určitých podmínek lze vycestovat, je ale dobré se na cestu pojistit. Přeci jen nikdy nevíte, co vás na dovolené může potkat. Jak si sjednat cestovní pojištění a co určitě neopomenout?

Cestovní pojištění je důležité pro každou cestu za hranice
Ať už vyrážíte autem na Slovensko, do Itálie, nebo letadlem do Thajska, cestovní pojištění by mělo být tím prvním, co si na cestu pořídíte. I banální nehoda vás totiž může dostat finančně tak říkajíc na lopatky. 

Jak by mělo vypadat kvalitní cestovní pojištění?
Nejdůležitější součástí cestovního pojištění je pojištění léčebných výloh, z čehož se budou hradit jak náklady na ošetření a případnou hospitalizaci, tak i případný transport do nemocnice nebo zpět do ČR. Šetřit na pojištění léčebných výloh se tak nevyplatí, ideální je pojistit se v řádu milionů korun.
Víte, že mnozí Češi vyráží do zahraničí jen s celoročním cestovním pojištěním, které je ke kartě? Právě u takového pojištění ale mívá pojištění léčebných výloh nízké limity, takže když pak náhodou k nějaké pojistné události dojde, jsou nepříjemně zaskočeni. 

Co by mělo cestovní pojištění obsahovat?
Jak zmiňujeme už výše, nejdůležitějším parametrem cestovního pojištění je pojištění léčebných výloh. Kromě nich ale určitě přijdou vhod i asistenční služby v podobě pomoci na telefonu v případě nenadálé události a pojištění odpovědnosti.

  • Léčebné výlohy je dobré si pro cesty po Evropě pojistit alespoň na částku 3 miliony Kč.
  • Pro cesty mimo Evropu je ideální 5 milionů a víc, stejně tak na zimní lyžovačku.
  • Asistenční službu je dobré si v případě zranění či nemoci zavolat už před ošetřením, operátoři vám totiž pomohou vyhledat vhodné zdravotnické zařízení, pomohou s tlumočením a taky vás uklidní. Co si budeme povídat, slyšet v rozrušení hovořit někoho naším mateřským jazykem je samo o sobě úleva.
  • Pojištění odpovědnosti se vztahuje na škodu, kterou svým jednáním neúmyslně způsobíte třetí straně a je jedno, zda jde o škodu na zdraví nebo majetku.

Letiště zdroj: Tisková zpráva

Co dalšího si na cesty můžete pojistit?

  • Dovolenou si chceme užít a občas se stane, že dojde k úrazu, v jehož důsledku nebudete moci chodit do práce. V takovou chvíli oceníte úrazové pojištění, díky kterému vám pojišťovna vyplatí nějakou tu korunu za každý den léčení úrazu.
  • Nepříjemná je i ztráta zavazadla nebo kapesní krádež. Pojistěte si i zavazadla.

Náš tip na závěr: Cestovní pojištění si můžete sjednat i online. Ideální je srovnat nabídky jednotlivých pojišťoven a vybrat si tu nejvýhodnější. Porovnejte hlavně výši pojistného krytí a vezměte v potaz i potřebná připojištění.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 29.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,170 25,310
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma