Peklo na talíři: Kocourkov v českých restauracích
25. 5. 2012 – 15:07 | Zajímavosti | red | Diskuze:

V dnešním díle jsme se zaměřili na názvy jídel v českých restauracích. Některé nic neříkající názvy jsou mnohdy také komické. Pojďme se podívat jaké.
Nejstarší jídelní lístek byl údajně napsán již v roce 1547. Co v něm však jistě nebylo? Kuriozní názvy jídel, které zákazníkům absolutně neřeknou, co obsahují. Jistě jste se i vy setkali s nicneříkajícím názvem jídla. Například Tajemství kuchaře, Kosmonaut se sýrem a broskví v raketě, Hraběnčiny měsíčky, Horká láska nebo snad polévka - Vodníkovo sperma?
zdroj:
tisková zpráva
Mně se ihned vybavila vzpomínka na jednu restauraci v Liberci. Objednala jsem si kuřecí steak s překvapením. Překvapená jsem opravdu byla. Dostala jsem plátek masa s jakousi pikantní směsí a brambory. Jelikož pikantní jídla nemusím a při téhle porci kuchař s kořením nešetřil, byla jsem spíše zklamaná než překvapená.
Všichni jistě známe názvy typu Katův šleh, Tajemství kuchaře či Krkonošské překvapení. Roman Vaněk se však setkal s ještě mnohem horšími. Podívejte se na vtipné video i vy.