Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 0°C Polojasno

Připojištění k cestovnímu pojištění pod drobnohledem

Připojištění k cestovnímu pojištění pod drobnohledem
zdroj: ARTFULLY PHOTOGRAPHER / Shutterstock.com

Cestování je v letošním roce poměrně specifické, a to zejména kvůli onemocnění Covid-19. Přesto aktuálně většina zemí rozvolňuje a mnohé restrikce se stávají minulostí. Vyrazit se dá fakticky kamkoli. Rozhodně je ale zapotřebí být maximálně obezřetný, a to třeba z pohledu pojištění. Mnozí z nás totiž cestovní pojištění značně podceňují, což určitě není dobré. Důvodů pro jeho sjednání existuje spousta. My se na některé nejznámější podíváme podrobněji a zaměříme se především na připojištění k cestovnímu pojištění. To totiž může být v mnohých případech rozhodující. 

Důvody pro sjednání cestovního pojištění

Taková cestovní taška je pro mnohé z nás samozřejmostí, nicméně pojistku tradičně podceňujeme. Je to škoda, jelikož cestovní pojistka nám může do jisté míry přinést jakousi jistotu. V čem? Především se můžete u cestovního pojištění spolehnout na pokrytí veškerých léčebných výloh. Mezi ty se řadí veškeré výdaje, které jsou spojené s léčbou. Typická jsou vyšetření, transport do nemocnice nebo operace či repatriace a jiné záležitosti. V každém případě vše stojí nemalé finanční částky, jež by se nikomu nechtělo hradit z vlastní kapsy. Všechny tyto výdaje uhradí pouze komerční cestovní pojištění. Na modrou kartičku pojištěnce se rozhodně nevyplatí spoléhat. Evropský průkaz zdravotního pojištění totiž platí pouze v některých zemích, a to ne třeba v plném rozsahu krytí.

Připojištění k cestovnímu pojištění se vyplatí

V každém případě, stačí si jen udělat srovnání cestovního pojištění a zjistíte, že jednotlivé sumy navíc nebudou nijak vysoké. O jaká připojištění se standardně jedná? Pojďme se na jednotlivá podívat blíže.

Připojištění různých rizikových sportů

Málo jich určitě není. Základní cestovní pojištění pojímá jen málokteré sportovní aktivity. Připojištění rizikových sportů se vztahuje na mnohé rekreační sporty. Jmenovat můžeme třeba házenou, bowling, plavání, aerobik a mnohé jiné.

Připojištění odpovědnosti za škodu

Nikdy nevíte, co můžete rozbít nebo poničit. Na vině přitom mohou být třeba klidně i děti. Případná úhrada škody by už ale byla jednoznačně vaší záležitostí. Hlavně návštěvy muzeí mohou být z hlediska škod hodně inkriminované.

A co zavazadla?

I ta vám mohou odcizit, případně je zapomenete třeba na letišti. Základní krytí samozřejmě zvládne standardní pojistka, nicméně kompletní ochranu majetku již nikoliv. Stejně tak je zapotřebí připojistit si doklady. Ukrást je mohou velmi rychle a byla by škoda na dokladech tratit.

Storno zájezdu a Covid-19

Dnešní doba je nejistá. Mnohé akce se dějí strašně rychle. Kde máte jistotu, že se právě vaše dovolená nezruší? Zřejmě nikde. Covid-19 se může začít znovu rychleji šířit a nechat své drahocenné peníze cestovní kanceláři nebo ubytovateli jistě nechcete.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 26.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,130 25,250
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma