Dnes je středa 22. května 2024., Svátek má Emil
Počasí dnes 12°C Občasný déšť

Řecko vs. Turecko: Kterou zemi si zamilujete?

Řecko vs. Turecko: Kterou zemi si zamilujete?
zdroj: Tisková zpráva

Hledáte dovolenou na poslední chvíli? Vyberte si turisticky oblíbená letoviska v Turecku nebo Řecku. Každá ze zemí přináší svým návštěvníkům zajímavou kulturu, typickou architekturu i množství služeb, které vám zajistí tu nejpohodlnější dovolenou u moře.

Last minute nabídky představují ideální poměr cena vs. kvalita. Ať si pro svou dovolenou v roce 2024 zvolíte jakoukoliv destinaci, nezapomínejte prozkoumávat oblast i za zdmi hotelového resortu, byť vás all inclusive může držet zkrátka. 

Jaké jsou výhody last minute dovolených? 

  • Cena: Ulovte si výhodné last minute nabídky za výhodné ceny, které byste jinde nenašli. Ceny last minute nabídky často klesají, aby se vyprodaly poslední zbylá místa. 
  • Spontánnost: Nemusíte plánovat dopředu, stačí vybrat termín dovolené a zbytek můžete nechat na osudu. Můžete se rozhodnout prakticky okamžitě a užívat si dovolenou, aniž byste ji museli plánovat týdny a měsíce předem.
  • Nové destinace: Možná i díky last minute zájezdům objevíte destinace, které by vás normálně nenapadly. Každá země s sebou přináší nové zážitky, rozdílnou atmosféru i kulturu, kterou stojí za to poznat. 

Řecko 2024: Země plná historie, výborné kuchyně i azurového moře

Vychutnejte si dovolenou v Řecku. Řecko je známé svými úchvatnými plážemi i azurovým mořem. Nabízí nespočet ostrovů a oblíbených lokalit, které lákají turisty z celého světa. Ideální čas vyrazit třeba do Athén, na Mykonos, Krétu, Rhodos, Zakynthos nebo Korfu. 

Řecko je také kolébkou západní civilizace a nabízí bohaté kulturní i historické dědictví. Prakticky na každém ostrově naleznete archeologická naleziště nebo významné historické památky. A pokud navíc máte v oblibě řeckou mytologii, bude to pro vás fascinující zážitek každým coulem. Hora Olymp, Akropole v Athénách či Minotauří labyrint na Krétě jsou jen zlomkem významných míst, které z řecké mytologie znáte.

Nezapomeňte objevovat i výbornou řeckou kuchyni. Tzatziky, řecký gyros, musaku nebo saláty přináší ten správný středomořský vibe. Autentickou chuť Řecka si navíc můžete odvézt i domů díky lokálním surovinám, třeba kvalitnímu olivovému oleji.

Turecko 2024: Pláže, odpočinek a vůně koření

V Turecku najdete nespočet letovisek různých úrovní, které s sebou přináší celou řadu aktivit. Záleží, co preferujete. Odpočinek, kulturní program, výlety i sportovní aktivity můžete o dovolené naplánovat dle svého gusta.

Turecko je velmi rozmanité a pestré. Najdete v něm krásné pláže, malebná pobřežní města i úchvatné památky. Vyrazte i mimo svůj resort objevovat místní kulturu a památky. Mezi oblíbené destinace, kde naleznete nejpopulárnější turecké pláže, patří třeba Antalya, Alanya nebo Bodrum.

Ani turecká kuchyně vás rozhodně nezklame. Turecké pokrmy jsou výrazné, chutné a kořeněné. Turecký kebab, baklava, adana kebap či další místní speciality jsou skvělým způsobem, jak nasát tureckou atmosféru všemi smysly. 

Už víte, kam letos vyrazíte?

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 22.5.2024 Exchange s.r.o.

EUR 24,690 24,810
USD 22,720 22,900
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma