Dnes je sobota 27. dubna 2024., Svátek má Jaroslav
Počasí dnes 16°C Polojasno

Rodinná dovolená v Sasku slibuje bezstarostný pobyt

Rodinná dovolená v Sasku slibuje bezstarostný pobyt
Saurierpark | zdroj: Saurierpark / Tobias Ritz

Rodinné výlety jsou nejlepší. Sousední stát Sasko má pro tento typ dovolené mnoho vhodných nabídek. Rodinná přívětivost je zde totiž srdcovou záležitostí. Značka „Rodinná dovolená v Sasku“ slibuje bezstarostný pobyt. Znamená to kvalitu a vstřícnost k rodině. Všech téměř 150 značkových partnerů, mezi které patří ubytování, zařízení pro volný čas a místa vhodná pro rodiny, je pravidelně kontrolováno.

Zábavu a dobrodružství nabízí největší východoněmecký zábavní park Belantis poblíž Lipska, který nabízí jízdy a atrakce i pro ty nejmenší. Velmi blízko tohoto parku se nachází jezerní oblast Leipziger Neuseenland, která je rájem pro zábavu při koupání a vodní sporty. V samotném Lipsku naleznete jednu z nejznámějších zoologických zahrad v Evropě, jejíž návštěva je nutností. Celkem 850 druhů zvířat v obrovských výbězích, dětská hřiště a výlet lodí skrze obří tropický skleník „Gondwanaland“ činí pobyt nezapomenutelným.

Poslechněte si řev dinosaurů, zažijte sopečnou erupci a projděte se „Jurským světem“ v nejslavnějším německém parku pravěkých ještěrů v Saurierparku v Budyšíně. Nedaleko navíc můžeme doporučit Lužická jezera, kde se můžete koupat i vydat na jednu z mnoha stezek na kole.

Na hranicích s Polskem nedaleko města Görlitz se skrývá Tajemný svět Turisede. Tento zábavní park je dobrodružným světem zážitků s dětskými hřišti, podzemními tajnými chodbami, gastronomií, ubytováním v korunách stromů a dalšími neobvyklými místy k přenocování.

foto-02-turisede-foto-blesk Tajemný svět Turisede | zdroj: Blesk

Dalším oblíbeným cílem pro rodiny s dětmi je Trixi park v Žitavských horách. Nezapomenutelný pobyt zaručuje hotel, prázdninové domy, zážitkový bazén, lesní plážové koupaliště a spousta dalších nabídek. Žitavské hory však nabízejí mnohem více, což se dočtete níže.

Několik kroků přes padací most a jeden další přes mohutnou hradní bránu – tak jednoduchá je cesta do minulosti. Největší příběhy se často skrývají za silnými zdmi. Jako například i u známého zámku Moritzburg, kde byl natočen slavný film „Tři oříšky pro Popelku“. S interaktivním HistoPadem se můžete vydat na velkolepou objevnou virtuální prohlídku skrze tento zámek a také můžete virtuálně navštívit zámek Albrechtsburg v Míšni. A jedna velmi milá zpráva – celou virtuální tour můžete absolvovat také v češtině!

Další vzrušující multimediální zážitky nabízí ZwingerXperience a FestungXperience v Drážďanech. Prostřednictvím inscenace virtuální reality umožňují vzrušující cestu časem do jejich historie.

Malé i velké objevitele nadchne hrad Scharfenstein v Krušných horách, který je zaměřen výhradně na rodiny s dětmi.

Ještě větší pohodu si můžete užít nedaleko odtud v největším volnočasovém parku Sonnenlandpark Lichtenau u Chemnitzu.

Pokud ale toužíte po ještě větší akci a vzrušení, zážitek spojený s adrenalinem v Sasku také najedete. BLOCKLINE v Krušných horách je novinkou – na sportovně založené rodiny s dětmi od 8 let čeká dobrodružná trasa pro horská kola. Na třech vzrušujících trasách poznáte nejen krásnou přírodu, ale také, jak krásný může být aktivně prožitý volný čas.

foto-03-lengenfeld-freizeitpark-plohn-luftaufnahme-c-archiv-tvv-s.theilig Volnočasový park Plohn | zdroj: Archiv TVV / S.Theilig

Každý, kdo se vydá na objevitelskou cestu po Fojtsku, objeví něco jedinečného – nad zemí i pod zemí. V dračí jeskyni Syrau najdete křišťálově čistá jezera, jedinečné pískovcové útvary a krápníky. Ve volnočasovém parku Plohn strávíte den plný zážitků díky více než 80 atrakcím. Následně se můžete ochladit v nedaleké údolní přehradě Pöhl.

www.sasko-dovolena.cz/kultura-priroda-rodiny-a-wellness/rodinna-dovolena

www.sasko-dovolena.cz/kultura-priroda-rodiny-a-wellness/rodinna-dovolena/nase-standardy-kvality

foto-04-erlebnis-schauwerkstatt-c-meissen-1000x720- Zážitkový svět porcelánky v Míšni | zdroj: MEISSEN

Rodinná dovolená v zážitkovém světě porcelánky v Míšni

Tady můžete výrobu zažít! Ponořte se do světa míšeňského porcelánu a vyzkoušejte si na vlastní kůži, jak v dílnách vzniká náš udržitelný design. Uvidíte skutečné řemeslné zpracování, pocítíte lásku k detailu a dozvíte se o nejdůležitějších pracovních krocích. Při prohlídce můžete našim zkušeným řemeslným umělcům nahlédnout přes rameno. Jen zde v muzeu se dozvíte vše o více než 300 let staré historii manufaktury a o první evropské ochranné známce Gekreuzte Schwerter, o tzv. zkřížených mečích.

Po prohlídce si můžete v kavárně Café Meissen vychutnat naši moderní regionální kuchyni podávanou na nejlepším míšeňském porcelánu a nechat se inspirovat v obchodě a outletu MEISSEN.

Zážitkový svět porcelánky v Míšni:

Leden - březen: Po - Ne, 9 - 17

Duben - prosinec: Po - Ne, 9 - 18

https://www.erlebniswelt-meissen.com/en/ticketshop

foto-05-familien-bei-meissen-c-meissen-1000x720- Rodina v míšeňské porcelánce | zdroj: MEISSEN

Radost z rodinné dovolené v přírodním parku Žitavské hory

Zažijte společně nezapomenutelný únik od každodennosti a objevte pohádkové horské vesničky a úchvatné výhledy v trojmezí Německa, České republiky a Polska. Vychutnejte si přírodu při pěší nebo horolezecké túře či projížďce na kole. Obdivujte pískovcové útvary ve tvaru zvířat na pěší túře vhodné pro rodiny s dětmi v Kamenné zoo.

Čeká vás tu i mnoho dalších dobrodružství: Safari po žitavské zoologické zahradě, jízda žitavskou úzkokolejkou do hor, tvorba proslulých herrnhutských hvězd, divoký sjezd na letní bobové dráze Oderwitz nebo prohlídka motýlího domu v Jonsdorfu.

Samozřejmě nesmí chybět ani relaxace. Klid a odpočinek najdete v našich útulných ubytovacích zařízeních.

Více informací pro nezapomenutelné chvíle s rodinou najdete na www.zitavskehory.cz.

foto-06-artikel-zittauer-gebirge-kelchsteine-mit-wanderern-philipp-herfort Žitavské hory | zdroj: Philipp Herfort

foto-07-artikel-zittauer-gebirge-rast-vom-wandern-philippherfortphotography-3732 Pauze na túře v Žitavských horách | zdroj: Philipp Herfort

Zdroje:

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 27.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,240
USD 23,410 23,530
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma