Dnes je čtvrtek 25. dubna 2024., Svátek má Marek
Počasí dnes 9°C Polojasno

Srbsko, Rumunsko a gurmánské putování Srbskem a rumunským Banátem s turistikou

Srbsko, Rumunsko a gurmánské putování Srbskem a rumunským Banátem s turistikou
Placeholder | zdroj: tisková zpráva

Chcete-li si v letních měsících odpočinout od narvaných pláží, měst přeplněných zahraničními návštěvníky a hor, které spíše připomínají promenádu než místo pro aktivní odpočinek a meditaci v klidu, tak nehledejte kompromis. Vydejte se s námi do Srbska - země překrásných soutěsek, kouzelných krasových útvarů, lahodných nápojů a balkánských specialit.

Tato země, která se může počtem přírodních krás a kulturních památek hrdě srovnávat se svými balkánskými sousedy, vás určitě uchvátí. Téměř každý den je na programu procházka či túra, a přitom zbyde čas na poznání tradic, folklóru a především kuchyně jednotlivých oblastí středního Balkánu.

Jelikož většina významných horských masívů leží na hranicích se sousedními zeměmi, bude se nám naskýtat kromě nádherných horských scenérií i pohled do sousedních zemí. A přitom budeme mít stále celé Srbsko pod sebou jako na dlani.

Srbsko nabízí mnoho historických památek z doby Říše římské jako jsou bývalé vojenské tábory a zříceniny honosných římských staveb. Pro naruživé turisty je možnost prozkoumání pohoří Stara Planina na hranicích s Bulharskem a pro gurmány a požitkáře je zde nespočet vinných sklípku.

V jižní části Srbska je pak možné navštívit města s orientální architekturou z dob nadvlády Osmanské říše a také tradiční turecké lázně či skanzeny.

Pokud chcete zažít netradiční dovolenou a odpočinout si od chaosu v turistických destinacích, je pro vás Srbsko tou pravou volbou.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,160 25,280
USD 23,460 23,640
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma