Dnes je pátek 19. dubna 2024., Svátek má Rostislav
Počasí dnes 7°C Slabý déšť

Stubai - tip na lyžařskou dovolenou

Stubai - tip na lyžařskou dovolenou
zdroj: Tisková zpráva

Chystáte se na lyže do Alp? Máme pro vás zajímavý tip. Není to moc daleko, sníh tam budete mít vždycky zaručený a velmi často to bude krásný prašan. Zkuste Stubaiský ledovec.

Zaručená sněhová pokrývka, všestranné lyžařské středisko pro rodiny a největší ledovec v Rakousku. V této zvláštní zimě, zajímavý tip.

Při dobrých podmínkách tu najdete 45 km hlavně širokých tratí pro sjezdové lyže, ve výšce přes 3 210 m také nádherné horské panorama „Top of Tyrol“ uprostřed komplexu. Je tu rozhled 360° od Stubaiských a Ötztalských Alp až po Dolomity.

Stubai Gletscher leží jen 45 minut od Innsbrucku a z Prahy jste tam za 6 hod, což není tak daleko. Jediná nevýhoda, že se sem musí dojíždět autem nebo autobusem z údolí. Z největší okolní vesnice Neustift je to ale na parkoviště u spodní lanovky jen asi 20 minut jízdy (menší vesničky s ubytováním jsou i blíž). Jako příjemný bonus tu děti do 10 let lyžují zdarma.

Říkáme Stubaiský ledovec, ale ne každý ví, že lyžařský areál se rozprostírá ve skutečnosti na pěti ledovcích a vše je propojeno komfortními lanovkami kolem třítisícovky Schaufelspitze (3 332m). Sjezdovky jsou nahoře mírnější a širší, čím níže, tím jsou prudší, užší a končí v mezistanici Fernau.

Kolem sjezdových tratí se otevírá skvělý volný terén pro freeride. Mimochodem při dobrých sněhových podmínkách vedou „skiroute“ trasy č. 14 a 26 až do údolí, přičemž překonáváte převýšení 1 400 m. Č. 14 „Wilde Grub´n“ měří z nejvyššího bodu dokonce 10 km a je tak nejdelším sjezdem v celé ledovcové zóně.

Dolní stanice Eisgrat má prakticky veškeré zázemí s restauracemi, obchody, servisem, úschovnou, místností pro vlastní občerstvení, lyžařskou školo atd.

Dětským centrem ledovce je Gamsgarten, který leží na ideálním plošším terénu ve výšce 2 600 m. Zdejší lyžařská škola má vlastní výukové hřiště se čtyřmi koberci, vlekem a 6sedačkou Murmele, z níž se dětí spustí zpět po zábavné lyžařské dráze a modré sjezdovce.

V dolní stanici Eisgrat je pak velkorysé zázemí s dětskou restaurací, typickým dětským menu a herním koutkem. Děti jsou tu bez rodičů a v době oběda je „herní jídelna“ vyhrazena jen lyžařské škole. Nechybí ani školka na hlídání dětí, a venku v parku velký sněhový hrad. Při privátní výuce je možné rezervovat česky mluvícího instruktora.

Určitým rizikem je nepříznivé počasí. Pak se nabízí lyžování v rodinném lyžařském areálu Schlick 2000 nad obcí Stubaital. Má 19 rozmanitých sjezdovek se 22 kilometry tratí pro všechny věkové kategorie i pokročilé. Pestrou nabídku sjezdovek doplňují rustikální občerstvení, působivý výhled na pohoří Kalkkögel a pestrý dětský areál se cvičnou sjezdovkou Schanzlin.

Zdroje:
Inzerce

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,230 25,350
USD 23,590 23,770
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma