Dnes je čtvrtek 28. března 2024., Svátek má Soňa
Počasí dnes 14°C Skoro zataženo

Tip na cyklovýlet: Karlštejn není daleko!

Tip na cyklovýlet: Karlštejn není daleko!
zdroj: Mediafax

Přinášíme Vám tip, kam vyjet na kolo v okolí Prahy. Tentokrát zamíříme na zřejmě nejznámější český hrad.

Po královské cyklostezce

Délka trasy: cca 60km

Náročnost: pro méně zdatné ideální jako celodenní výlet

Bráník - Hlubočepy - Holyně - Slivenec - Za Cikánkou - Kalinův Mlýn - Třebotov - Trousílkův Mlýn - Vonoklasy - Karlík - Mořinka - Karlštejn - Zadní Třebaň - Řevnice - Všenory - Černošice - Radotín - Chuchle - Barrandov

Naší dnešní trasu začneme jízdou skrz Prokopské údolí, jednou z nějhezčí části Prahy. Pokračujeme na Holyni a Slivenec. Za Slivencem podjeme Pražský okruh a ocitneme se jen pár kilometrů před CHKO Český kras. Další zastávkou bude Třebotov. Zde stojí za zmínku Muzeum hisorických toalet a nočníků. No uznejte, kdo z vás něco podobného kdy navštívil? Po modré budeme pokračovat směrem na vesnici Vonoklasy, kde přejedeme na červenou cyklotrasu, kterou dojedeme až k cíli naší dnešní trasy, ke Karlštejnu. Samotný hrad, Muzeum voskových figurín, Muzeum betlémů nebo Dům hodin. Rozhodně je z čeho vybírat.

Na Karlštejně se naše trasa začne pomalu otáčet směrem k Praze. Po cyklostezce, která se příznačně jmenuje Po stopách českých králů, budeme pokračovat po břehu Berounky. Zámky v Dobřichovicích nebo ve Všenorech jsou další místa, kam se můžete zajet po cestě podívat. Rozhodně je nepravděpodobné, žy byste se cestou zpět ztratili. Stačí se držet řeky a za chvíli jste zpět v Praze.

Mapa trasy

Mapa trasy

Více naleznete na StudentPoint.cz.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 28.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,180 25,320
USD 23,320 23,500
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma