Dnes je úterý 19. března 2024., Svátek má Josef
Počasí dnes -3°C Jasno

V Hradci Králové je vždy důvod k oslavám

V Hradci Králové je vždy důvod k oslavám
zdroj: tisková zpráva

Přemýšlíte jak strávit druhou půlku léta? Pokud máte stejně jako my rádi Českou republiku, zavítejte do srdce východních Čech, Hradce Králové.

Stejně jako jiná města má i věnné město královny Elišky Rejčky v létě svým návštěvníkům co nabídnout. Zábavu zde najdete za každého počasí. Nezapomeňte si tedy s sebou zabalit plavky, ale i pohodlné oblečení na výlet.

Vodní radovánky

Pokud se rozhodnete vyrazit do Hradce Králové v horkých letních dnech, nemusíte se bát, že byste se neměli kde zchladit. Okolo tohoto východočeského města se nachází minimálně 10 rybníků, které vznikly dřívější těžbou písku. Asi nejznámější a nejnavštěvovanější je tzv. Opatovický rybník. Pro milovníky tobogánů a skluzavek doporučujeme navštívit nové městské koupaliště Flošna. V zamračených a deštivých dnech zase královéhradecký aqvapark.

model středověkého města
model středověkého města

Hradce Králové se nachází na soutoku dvou významných řek – Labe a Orlice. Protože byly řeky vždy důležitým zdrojem života ale i společenského dění, rozhodli se to východočeši letos oslavit a nazvali tento rok Rok Labe. Po celé léto se tak na březích a nábřežích naší nejdelší řeky konají zajímavé akce. Tento víkend – 29. 7. ovládnou nábřeží v centru města sochaři, kteří ho vyzdobí svými uměleckými díly. Rozpis akcí, které se na počest Labe chystají, naleznete zde.

Balóny nad Hradcem

Tato akce má ve východočeském městě již několikaletou tradici. Letos vyšla akce na poslední červencový víkend, tedy 28. – 29. července a pořádat se bude na louce před Univerzitou Hradce Králové. Těšit se můžete na doprovodné koncerty, soutěže a odvážlivci se budou moci i proletět.

Hip Hop kemp

Dá se říci, že Hradec Králové se stal městem festivalů. Těsně před začátkem prázdnin, na konci června se v centru města pravidelně koná Open Air Divadelní festival doprovázený Festivalem evropských regionů. Začátek července patří v Hradci Králové rockerům a festivalu Rock for People. Od 16. do 18. srpna město přivítá nadšence hiphopové muziky na festivalu Hip Hop Kemp. Ten se stejně jako Rock for People odehrává na hradeckém letišti, v tzv. Festivalparku.

Slavnost na počest královny

Královéhradečtí občané si rádi připomínají, že jejich město je věnné město královny Elišky Rejčky a  tak vždy první víkend v září pořádají Slavnosti královny Elišky. Letos se tak stane 31. 8 až 1. 9. Návštěvníci se můžou těšit na slavnostní příjezd královny a průvod její družiny městem. Akce je doprovázena staročeským trhem a především závěrečným ohňostrojem.

Více naleznete na StudentPoint.cz.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 19.3.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,220 25,340
USD 23,140 23,320
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma