Dnes je pátek 26. dubna 2024., Svátek má Oto
Počasí dnes 0°C Polojasno

V Kanadě vymysleli cestovaní bez zavazadel

V Kanadě vymysleli cestovaní bez zavazadel
zdroj: tisková zpráva

Na cestování je nejhorší stres, když si balíte zavazadla. Kanaďané přišli na to, jak se ho zbavit.

Zabalit kufr, dosáhnout povolené váhy, dovléct ho na letiště - to je jen začátek problémů, které se zavazadly při cestách máme. Ta horší část přichází, když musíme řešit jejich ztrátu, vykradení anebo když je omyl zavane na druhý konec světa.

A právě těmto stresovým a nepohodlným situacím hodlá předcházet kanadská podnikatelka Catharine MacIntosh se svou novou firmou Zerobaggage ("nulová zavazadla").

Princip jasný jako facka

Koncept je naprosto jednoduchý: pokud bude vaše cílové místo na seznamu partnerských měst firmy Zerobaggage, budete moci cestovat pouze s příručním zavazadlem a oblečení si pronajmout z on-line katalogu přímo na místě. Až dorazíte do cíle, objednané oblečení na vás bude už čekat v hotelu.

Výborné je, že si budete moci pronajmout jak oblečení zcela nové – na týden za 25 procent jeho kupní ceny, tak i oblečení obnošené – to za 15 procent jeho kupní ceny, rovněž za týden. Doba, na jakou si oblečení objednáte, je zcela na vás, od jednoho dne až po několik měsíců.

Jak to bude s cenou při různých dobách pronájmu, ale společnost teprve dolaďuje. Navíc, pokud do stejné destinace létáte třeba ob týden, společnost Zerobaggage tam bude váš vlastní oblíbený oblek skladovat tak, abyste s ním nemuseli neustále létat sem a tam.

Služba by se měla rozjet během příštího roku, a to nejprve v kanadském Torontu a na australském Zlatém pobřeží.

Destinace v Evropě a Asii budou prý následovat v blízké budoucnosti. Je to docela dobrý nápad i z toho pohledu, že v dnešní době chtějí některé nízkonákladové letecké společnosti začít účtovat každé kilo zavazadla, které vezeme s sebou.

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 25.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,130 25,250
USD 23,330 23,510
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma