Dnes je středa 24. dubna 2024., Svátek má Jiří
Počasí dnes 6°C Slabý déšť

Vánoční Londýn

Vánoční  Londýn
zdroj: tisková zpráva

Díky klesající britské měně se stává tradičně drahé město stále dostupnějším i pro české turisty.

Ačkoliv byla tato britská metropole dlouho považována za drahé město, stává se před letošními vánocemi díky výhodnému kurzu libry cenově velmi zajímavou turistickou destinací. Nízká libra přitom není ani zdaleka jediným důvodem k návštěvě města nad Temží.  Návštěva Londýna v předvánočním čase je jedinečným zážitkem. 

Vánoční  koledy ve vánočně osvětlených ulicích Londýna: již 3. listopadu se letos ve vánočních dekoracích rozzářily ulice Oxford Street a Regent Street. Vše za tónů vánočních koled, které na veřejných večerních koncertech budou znít Londýnem až do 5. ledna. Obojí dokresluje úžasnou atmosféru, která je pro Londýn tak typická. Přijeďte si ji vychutnat i vy na vlastní kůži. Obzvláště silným zážitkem jsou vánoční koncerty v katedrále Sv. Pavla. 

Zimní  svět zázraků vyroste opět v Hyde Parku: a v porovnání s loňským rokem bude dvakrát tak veliký. Zažije zde pravé vánoční trhy, ochutnáte svařené víno a grog, vyzkoušíte spoustu zábavních atrakcí, posadíte se na koleno Santa Clausovi a třeba potkáte i někoho slavného. Třeba jako vloni Toma Cruise.   

Venkovní  bruslení: po celém Londýně je během vánoc instalováno několik kluzišť. Zabruslit si můžete například přímo v Toweru, v jednom ze zdejších hradních příkopů. Zážitkem je také noční bruslení před Somerset House, paláci z 18. století na břehu Temže. Zde ještě navíc hraje naživo dýdžej. Největší kluziště, pro opravdové bruslící maniaky, však stojí u stadionu ve Wembley. Je veliké 350 m2.

Vánoční  procházka Hyde Parkem s průvodcem: prohlídku Hyde Parku si můžete s průvodcem a zcela zdarma dopřát 11. prosince. Dozvíte se něco víc o vánočním folklóru a historii královských parků a zahrad. 

Něco na zub: pochutnáte si rozhodně na festivalu jídel Chuť vánoc (A Taste of Christmas), která proběhne od 4. do 6. prosince v ExCel London – výstavním centru v moderní londýnské čtvrti Docklands.

Aktuální tip: British Airways pro své české zákazníky připravily speciální  akci na ceny letenek do Londýna. Akční nabídka, kdy je možné při online rezervaci zakoupit zpáteční letenku Praha – Londýn za 5.300 Kč platí od 19. listopadu do 30. listopadu 2009 a vztahuje se na odlety z Prahy uskutečněné nejpozději do 31. března 2010. S British Aiways lze navíc vzhledem k flexibilnímu letovému řádu uskutečnit třeba jen jednodenní výlet do Londýna, s odletem v ranních hodinách a návratem nočním letem. Tuto možnost ocení zejména ti, kteří do Londýna cestují za výhodnými nákupy. 

Kurzy

Finance

Kurzovní lístek: 24.4.2024 Exchange s.r.o.

EUR 25,240 25,360
USD 23,570 23,750
Kurzovní kalkulačka

Více měn / Porovnání kurzů bank / Europlatby zdarma